Gazetecinin Canına Kast Etmenin Bedeli 2 Bin Lira

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, son 5 yılda 139 gazetecinin saldırıya uğradığını açıkladı ve “Türkiye'de bir gazetecinin canına kastetmenin bedeli 2 bin lira, onu da yirmi ayda ödeyecek” dedi.

08 Nisan 2021 Perşembe 11:21
Gazetecinin Canına Kast Etmenin Bedeli 2 Bin Lira

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, son 5 yılda 139 gazetecinin saldırıya uğradığını açıkladı ve “Türkiye'de bir gazetecinin canına kastetmenin bedeli 2 bin lira, onu da yirmi ayda ödeyecek” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda dün akşam söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, basına yönelik saldırıları anlatarak, “Son 5 yılda 139 gazeteci saldırıya uğradı. Kolluk güçlerinin failler ve onların arkasındaki güçlerin üzerine etkin bir biçimde gitmemesi bu saldırıların önünü açtı. Saldırılar sonrasında failler hakkında iddianame bile düzenlenmiyor. Türkiye'de bir gazetecinin canına kastetmenin bedeli 2 bin lira, onu da yirmi ayda ödeyecek. Hani caydırıcılık, hani etkin cezalandırma? Meclis basına yönelik saldırıları araştırmalı” dedi.

SALDIRILARI MECLİS ARAŞTIRMALI

Ülkede gazeteciye saldırmanın hiçbir müeyyidesinin olmadığını ve cezasızlık politikasının yeni saldırıların önünü araladığını söyleyen Çakırözer, gazetecilere yönelik saldırıların önüne geçilmesi için Meclis’te bir Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. Çakırözer, “Önergemizi verdik, bu konuyu TBMM’nin araştırmasını istiyoruz. Bir araştırma komisyonu kurulsun. Gazetecilere yönelik fiilî saldırıların ardında yatan gerekçelerin, bu cezasızlık politikasının araştırılmasını istiyoruz. Gelin, destek verin, bu konuyu Meclisimiz araştırsın” dedi.

“HEM BASIN İLAN KURUMU HEM DE RTÜK GAZETE VE TV’LERE CEZA YAĞDIRMAYA DEVAM EDİYOR.

Çakırözer, televizyon kanalları ile gazetelere yönelik haksız hukuksuz cezalara da dikkat çekerken, bu cezaların halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğünün önünde engel olduğunu söyle anlattı:

“Basın İlan Kurumu’nun Korkusuz Gazetesi’ne ilan kesme cezasına geçtiğimiz günlerde Anayasa Mahkemesi ihlal kararı verdi. Cezalar ‘Basın özgürlüğünün ihlalidir’ dedi yüce mahkeme ama dinleyen kim! Hem Basın İlan Kurumu hem de RTÜK gazete ve TV kanallarına ceza yağdırmaya devam ediyor. Sadece mart ayında, Evrensel gazetesine beş, BirGün gazetesine iki gün ilan kesme cezası verildi. Halk TV'ye 3, Tele1'e 1 kez idari para cezaları verildi. Sözcü TV dört yüz dört gündür logo onayı bekliyor, altı üstü bir harf değişecek. Yolsuzluk, rüşvet, cinsel taciz haberleri engellenmekte. Ucu saraydakilere dokunan her haberin okunması, görünmesi engellenmekte. Biz milletvekillerinin sosyal medya paylaşımlarına dahi erişim engeli getirildiğine şahit oluyoruz.”

“ASIL DARBE MEDYANIN SUSTURULMAK İSTENMESİDİR”

Bugünlerde sürekli bir darbe söylemi var ya hani, asıl darbe demokrasinin dördüncü kuvveti olan medyanın susturulmak istenmesidir. Asıl darbe basın ve ifade özgürlüğünü koruması gereken kamu kurumlarının ve onların başında olan kişilerin iktidarın sopalığına, iktidarın borazanlığına soyunmasıdır. Ama Türkiye'de her türlü baskıya, sansüre, yasağa rağmen gerçek gazeteciler doğruları, yolsuzlukları, rüşvetleri, gerçekleri yazmaya bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek.”

Son Güncelleme: 08.04.2021 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15