Gürer "Devlet kurmayı  saat kurmakla karıştıranlar var"

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla Genişletilmiş İlçe Örgütü Toplantısına katıldı... Gürer: “2019 Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olacak”

08 Ağustos 2017 Salı 12:08
Gürer "Devlet kurmayı  saat kurmakla karıştıranlar var"

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, partisinin Ulukışla Genişletilmiş İlçe Toplantısında yaptığı açıklamada,  AKP'nin Mecliste muhalefetin sesini kısmak için her yolu denediğini belirterek bu açıdan 2019 seçimlerinin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimlerinden biri olacağını söyledi. 

CHP Genişletilmiş Ulukışla İlçe Örgütü Toplantısı, CHP’nin Ulukışla İlçe binasında gerçekleştirildi. Toplantıya CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla İlçe Başkanı Birol Önder, CHP Adana Merkez Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan, ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı. 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, AKP’nin 15 yıllık iktidarı döneminde zenginin daha zengin, yoksulun ise daha yoksul hale getirildiğini, bu süreçte cumhuriyet ve demokrasinin kazanımlarının bilinci olarak yok edilmeye çalışıldığını belirterek, “Ancak halkımızın duyarlılığı her geçen gün artmaktadır. Halkımız, Cumhuriyet ve demokrasiye sahip çıktığı gibi cumhuriyetimizin kurusu Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini savunmaya devam ediyor edecektir. Yeni Devlet kuruyoruz diyenler var Devlet kurmakla saat kurmayı karıştırıyorlar. Ülke tarihi ve gerçeklerinden bihaber müflis tüccar kafası ile sorunların çözülemeyeceğini fark etmeyenler var. Bu devlet sayesinde kimlik ve kişilik bulanların ağızlarından çıkanı kulağı Duymaz hale gelmesi kabul edilemez. AKP bir ağız konuşur tepki oluşursa bizi bağlamaz açıklamaları yapılır ardından süreç işler. Eğitimde yapılanlar ortada. Devrimlere karşı dönüştürme girişimleri gözler önünde ama iş devlete uzandığında bu süreç altında kalırlar. Bu ülke de devlet kurmaya değil insanca hakça Adil eşit özgürlükçü yaşama ihtiyaç var” dedi. 

AKP’nin Mecliste muhalefetin sesini kısmak için her yolu denediğini, bu açıdan 2019 seçimlerinin cumhuriyet tarihini en önemli seçimlerinden biri olacağını anlatan Ömer Fethi Gürer, “Yeni hazırlanan tüzükle milletvekillerinin gündeme taşıdıkları konulardan rahatsızlıklarından dolayı engelleyici bir düzenlemeye gittiler.  Halkın sorunları gündeme gelmesin mecliste konuşulmasın muhalefetin söylediği duyulmasın istiyorlar ama ülkenin kurucu partisi CHP her alanda halkın sesi ve onun temsilcisi olarak mücadeleyi yükselteceğini fark edemiyorlar. Ankara'dan İstanbul'a Hak Hukuk Adalet diyerek yürüyen Genel Başkan'ımız Kemal Kılıçdaroğlu  Maltepe'de milyonlarla buluştuğunda söylediği gibi hiç bir baskı ve tehdit  bizleri halk için halkın sorunlarını aşmak için mücadelemizden geri koyamayacaktır. Ülkemiz özgürlüğün insanca yaşamın hakça paylaşımın ve herkesin mutlu olacağı günlerin yaşandığı sürece CHP ile ulaşacaktır. CHP varsa herkes için vardır “diye konuştu. Gürer, Mustafa Kemal Atatürk bilgi  bilimle buluşup ülkemizi en güzel yönetimin kuruluşuna öncülük etmiştir. Onun önderliğinde oluşan Cumhuriyet sonsuza kadar gidecektir" dedi.

ULUKIŞLA SORUNLARI ÇÖZÜLMESİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ 

Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesinin sorunlar yumağı haline geldiğini, Meclis’te ilçenin sorunlarını her fırsatta dile getirdiğini de ifade ederek, “Ulukışla ilçesinin içme suyu hakkında halk yanıltılmıştır. Şekerpınarı suyu getirileceğine dair söz verilmesine rağmen Kalkınma Bakanı benim vermiş olduğum soru önergesine cevabında Şekerpınarı suyunun gelmeyeceğini resmen açıklamıştır. Yıllardır hastane açılacak denilmekte ancak bir sonuç alınamamaktadır. Bir buçuk yıl önce açılacaktı halen bitirilememiştir. Bunun yanında alt yapı sorunları çözüm beklemektedir. Köylerinin göletleri yapılamamaktadır. Turizmden pay alması sağlamamaktadır. Demiryolunun karayolunun birleşme noktasında olması rağmen çevre yolu ve Pozantı yolu yapılmamıştır. Orman köylüsü sorunları vardır. Köy yolları kadar köylerde çöp toplanması dahi sorundur. Bir an önce sorunları çözüm bulmasıdır" diye konuştu.

ADANA CHP ÇUKUROVA İLÇE BAŞKANI DA KATILDI

Toplantıda söz alan CHP Adana Merkez Çukurova İlçe Başkanı Yüksel Erdoğan ise Türkiye’de yeni dönemin yarattığı şartların iyi değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Erdoğan, parti içindeki dayanışmayla 2019 yılına iyi hazırlanılmasının kaçınılmaz olduğunu da belirterek, “Ulukışla ilçe örgütünü aktif, diri görmekten dolayı memnun oldum. Adana ile Niğde’nin bağı çok güçlüdür. Ve her zaman bölge sorunlarının çözümü için CHP İlçe başkanı olarak yanınızda ve desteğimi esirgemeden halkımız için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Parti çalışmaları hakkında bilgi verdi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Adana ve Niğde arasında tarihsel dayanışma olduğunu anımsatarak Milli Mücadelede Adana Kuvayı Milliler derneklerini Niğde'ye taşıyarak mücadelelerinin bir döneminde Niğde'den kurtuluşu yönetmişlerdir. Niğde halende Adanalıların yaylasıdır. Çamardı ve Ulukışla çok sayıda Adanalı hemşerimiz var. Adana’da çalışmaya gitmiş çok sayıda Niğdeli hemşerimiz yaşıyor. Güçlü bağımız var. Başkan Erdoğan ziyareti bizi çok mutlu etti. Adana’da başarılı çalışmalar yapıyor “dedi.

CHP Ulukışla İlçe Başkanı Birol Önder ise parti örgütü olarak Ulukışla ilçesinde yoğun bir tempoyla çalıştıklarını, birlik ve beraberlik içinde 2019 seçimleri için şimdiden hazırlıklara başladıklarını ifade etti.  Belediye Meclis üyeleri ve parti üyeleri söz alıp Ulukışla ile ilgili sorun ve düşüncelerini dile getirdiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15