Gürer: “İktidar, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına kayıtsız kalıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına ilişkin yazılı soru önergesine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den tek satırlık yanıt geldi. Bakan Pakdemirli, ilgili bakanlıkların sorunun çözümüne yönelik faaliyetler yürüttüğünü iddia etti.

28 Eylül 2021 Salı 12:02
Gürer: “İktidar, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına kayıtsız kalıyor”

ZOR ŞARTLAR ALTINDA EKMEK MÜCADELESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, zor şartlar altında ekmek parası kazanmaya çalışan gezici ve geçici mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak ve var olan sorunların çözümüne yönelik olarak ilgili bakanlıkların harekete geçmesini sağlamak amacıyla, TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi  Gürer, önergesinde, “Tarımsal üretimde geçici ve gezici olarak çalışan kadın - erkek mevsimlik tarım işçilerinin karşılaştıkları sosyal güvenlik, emeklilik vb. sorunlar ile tarımda çocuk işçiliğine yönelik kalıcı çözümlerin geliştirilmesi için alınan önlemler nelerdir?

 Tarım alanlarında geçici ve gezici olarak çalışan kadın-erkek işçi sayısı kaçtır? Geçici tarım işçisi olan il sayısı kaçtır?” şeklinde sorular yöneltti. 

TEK CÜMLELİK YANIT 

Gürer’in soru önergesine yanıt veren Bakan Pakdemirli, “Mevsimlik tarım isçilerinin sorunlarına yönelik Bakanlığımız ve ilgili diğer Bakanlıklar, kendi görev alanlarına giren konulara ilişkin olarak ortak faaliyetler yürütmektedir” açıklamasında bulundu. 

TARIM İŞÇİLERİ PERİŞAN 

Önerge sahibi CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise , “Mevsimlik tarım işçilerini yaşadığı mağduriyetler ve zor şartlar altında ekmek parası kazanmaya çalışmalarının yanında, çocukların yeterince eğitim alamamaları, kişisel bakımlarını yapabilecek olanakların bulunmaması, hastalıklara ve salgınlara karşı korumasız olmaları gibi onlarca sorunla mücadele etmeleri de Sayın Bakanın umurunda değil gibi görünüyor. Bakan, zahmet edip 'alanda durum nedir?' diye sorsa ve mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu bazı tarım alanlarını gezmiş olsa, buralarda durumu görmüş olur. Okul açıldı. Çocuklar okula gidiyor mu? Hijyenik şartlarda yaşam var mı? Su, elektrik mevcut mu? Tuvaletleri nasıl? Halleri nedir? Bir bak bakan” dedi.

 

Son Güncelleme: 28.09.2021 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15