Gürer: “İşsizlik can acıtıyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde, Bor, Altunhisar, Çamardı ve Ulukışla ilçe merkezleri ile bu ilçelere bağlı bazı köy ve kasabaları ziyaret etti. İlçelerin kaymakam ve belediye başkanlarının yanı sıra ilçe örgütlerini ziyaret eden Gürer, esnaf, çiftçi ve vatandaşların da sorun ve taleplerini dinledi.

03 Ağustos 2020 Pazartesi 14:33
Gürer: “İşsizlik can acıtıyor”

CHP’li vekil Ömer Fethi Gürer, çiftçi, esnaf ve vatandaşın ekonomik ve sosyal sorunlarla boğuştuğunu belirtti. Pandemi sürecinin ilçe, köy ve kasabalarda var olan sorunları katladığına dikkat çeken Gürer, “İşsizlik can acıtıyor” dedi.

GÜRER HER KESİM SORUNLU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ömer Fethi Gürer, parlamentodaki yoğun çalışmalarının ardından TBMM’nin tatile girmesiyle birlikte seçim bölgesi olan Niğde’ye geldi. 

ÜRETİCİLER PERİŞAN…

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; Altunhisar, Merkez ve Yakacık beldesinde üreticiler ile görüştü. Patates, karpuz, domates gibi ürünlerin yetiştiği bölgede, girdi fiyatları ile artan maliyetlere karşın üreticiler tüccarın maliyetin altında bir fiyatla ürünlerini almasının, borçlarını ödeme noktasında sorun yarattığını ve ödeme güçlüğü içine düştüklerini anlattılar. Gürer, “Tarım politikası olmayan AKP’nin plansız ve öngörüsüz uygulamaları ile tüm alanlarda sorunlar oluştu. Tarımda katma değerli ürün üretecek bir sanayi sektörü oluşmadan sorunlar da aşılamaz” dedi. İlçe Başkanı Sedat Kayan ile kahvehaneleri de gezen Gürer, katlayan ve artan sorunlara çözümün ilk seçimde CHP iktidarı ile sağlanacağını söyledi.

ÇAMARDI HALKI DERT KÜPÜ

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer daha sonra Çamardı ilçesini ziyaret etti. Çamardı ilçe örgütünde ilçe başkanı Tahir Tuğrul ve partililerle bir araya gelen Gürer,  ilçenin sorunlarıyla ilgili olarak CHP Çamardı ilçe yöneticileriyle birlikte bir değerlendirme toplantısı yaptı. 

CHP Milletvekili Gürer, Çamardı Kaymakamı Fatih Uzun ve Belediye Başkanı Yavuz Soylu’yu da makamlarında ziyaret etti. Çamardı’da esnaf ve vatandaşlarla da buluşan Gürer, oradan Bademdere köyüne geçerek vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi. Gürer’in Çamardı ilçesindeki ziyaretlerine CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan ve Çamardı ilçe Başkanı Tahir Tuncer de eşlik etti. Gürer, Çamardı ilçesinin var olan doğal güzelliklerinin yanı sıra dünyaca ünlü Aladağ Demirkazık’ın zirvesinde bulunduğuna dikkat çekerek bölgenin turizmden yeterli katkıyı alamadığını belirtti. Gürer, Çamardı misket elması tescili için de girişimlerde bulunduğunu vatandaşlara aktardı.

ULUKIŞLA‘YA ZİYARET 

CHP Milletvekili Ömer Fethi  Gürer Ulukışla ilçesini de ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Gürer’e, CHP Niğde Belediye Meclis Üyesi Erdal Aydoğan ile birlikte gittiği Ulukışla ilçesinde, ilçe Başkanı Hüseyin Toker de eşlik etti. Gürer ve CHP heyeti ilçe halkıyla bayramlaştıktan sonra, Ulukışla Kaymakamı Osman Şahin’i makamında ziyaret etti. Gürer burada, ilçenin sorunları ve çözüm yollarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ulukışla’da kahvehanede katılımlı bir toplantı ile bölge sorunları ve yaptığı çalışmaları anlatan Gürer, Cumhurbaşkanlığı sisteminin sorunları katladığını, yokluk ve yoksulluğun can acıtır hale gelmesine neden olduğunu belirtip, güçlendirilmiş parlamenter rejime dönülmesi ve sivil yeni demokratik bir anayasa yapılmasının şart olduğunu ifade etti.

NİĞDE VE BOR’A ZİYARET

Niğde valiliği protokol bayramlaşmasına da katılan Ömer Fethi Gürer, şehitliği ziyaret ettikten sonra, geçtiğimiz günlerde vefat eden Jandarma Onbaşı Orhan Erçoğul’un ailesini evlerinde ziyaret etti. Gürer, Van'ın Gevaş İlçesi'nde arı sokması sonucu vefat eden Jandarma Uzman Kıdemli Çvş. Özgür Dikmen’in Niğde Derbent mezarlığındaki cenazesine katıldı. Bayram boyunca ev ziyaretleri yapan Gürer, yollarda da vatandaşlarla bayramlaştı.

Niğde merkezde bayramlaşma ziyaretlerinden  sonra Bor ilçesinde de ilçe Başkanı Erdal Gevrekçi ile ziyaretlerde bulundu. Vatandaşların sorunlarını dinleyerek yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Esnaflar için sicil affı çıkarılması ve krediye erişim kolaylığı sağlanması gerektiğini belirten Gürer, kahveci esnafının pandemiden doğrudan etkilenen esnaf grupları içinde olduğunu da vurgulayarak “Birçok işyerinde borcu nedeni ile mağdur ve kira ödeyemez duruma düşen esnaflar var. Mutlak destek sağlanmalıdır” dedi.

ESNAF VE ÇİFTÇİ DESTEKLENMELİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada; köylünün, çiftçinin, esnafın ve tüm vatandaşların kurban bayramını buruk bir şekilde yaşadığına vurgu yaptı. İlçelerde işsizlik sorununun ilk sıralarda yer aldığına dikkat çeken Gürer, “Ne esnafımız, ne çiftçimiz ne de vatandaşlarımız gelecekten umutlu değil. Üretici ekip biçtiğinin karşılığını alamıyor. Esnaf siftah yapmadan kepenk kapatıyor. Pandemi süreci, zaten var olan sorunları ikiye, üçe katlamış durumda” diye konuştu. 

CHP Milletvekili Gürer, korona virüs salgının neden olduğu pandemi sürecinin en az kayıpla atlatılabilmesi için çiftçinin, esnafın ve yatırımcının gerçek manada desteklenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İŞSİZLİK KATLAMIŞ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer gittiği kahvelerde de vatandaş sorunlarını dinledi. Gürer, işsizliğin katladığını memur, işçi ve emekli ücretlerinde pandemi düzenlemesi yapılarak ücret artışı sağlanması gerektiğini de söyledi. Gürer, işsizliğin de tarım ve sanayinin gelişmesi ve katma değerli ürün üretiminin yaygınlaşması ile aşılacağını, yeniden kamucu bir yaklaşımla yatırımların yapılması gerektiğini de ifade etti.

 

Son Güncelleme: 03.08.2020 15:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15