HDP'li Züleyha Gülüm'den AKP'lilere: "İnsanların hayatlarını yok ettiniz, gülemezsiniz; Allah belanızı versin"

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasa teklifinin görüşmeleri sırasında AKP milletvekillerine seslenerek, "İnsanların hayatlarını yok ettiniz, gülemezsiniz. Allah belanızı versin" dedi. Gülüm'ün bu sözleri üzerine Genel Kurul'da tansiyon yükseldi.

01 Mart 2023 Çarşamba 09:41
HDP'li Züleyha Gülüm'den AKP'lilere: "İnsanların hayatlarını yok ettiniz, gülemezsiniz; Allah belanızı versin"

TBMM Genel Kurulu'nda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 Sayılı KHK'da değişiklik yapılmasına dair teklifin dördüncü maddesi görüldü.

"İstifa edeceksiniz, yargılanacaksınız"

HDP adına söz alan İstanbul Milletvekili Gülüm, konuşmasını AKP sıralarına bakarak yaptı. "Bu kadar şeyden sonra hâlâ istifa etmiyor olmanız inanılmaz" diyen Gülüm, "İstifa edeceksiniz, yargılanacaksınız, sorumluluğunuzun hesabını vereceksiniz" ifadelerini kullandı.

"Oradan gülerek olmuyor bu iş, gülme"

Gülüm, "Ben sizin yerinizde olsam istifa ederim, ortadan kaybolurum. Azıcık utanmanız varsa bunu yapın" diye konuştu. Gülüm, AKP sıralarına doğru bakarak "Oradan gülerek olmuyor bu iş, gülme gülme" ifadesini kullandı. Gülüm, "İnsanların hayatlarını yok ettiniz, gülemezsiniz. Allah belanızı versin" diyerek sözlerini bitirdi.

Gülüm'ün bu sözleri üzerine Genel Kurul'da tansiyon yükselirken, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gülüm hakkında disiplin cezası verilmesini istedi. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "ahlaksız, namussuz, adi" sözlerini hatırlatarak, ceza verilmesi gereken biri varsa onun da Erdoğan olduğunu söyledi.  (T24)

Son Güncelleme: 01.03.2023 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15