HDP'li Sancar: Çay Fırlatarak, Askıda Ekmek Asarak Günahlarının Üstünü Örtemezler

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TBMM'de görüşülmeye başlanan 2021 bütçe kanun teklifi için "Bu bütçe halk için bütçe değil. Bu bütçe savaşa, yandaşa ve saraya bütçedir. Ülkenin kaynaklarını savaşa aktararak yoksullaşmayı derinleştiren bir bütçedir. Çay fırlatarak, askıya ekmek asarak günahlarının üstünü örtemezler" yorumunu yaptı.

27 Ekim 2020 Salı 14:38
HDP'li Sancar: Çay Fırlatarak, Askıda Ekmek Asarak Günahlarının Üstünü Örtemezler

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TBMM'de görüşülmeye başlanan 2021 bütçe kanun teklifi için "Bu bütçe halk için bütçe değil. Bu bütçe savaşa, yandaşa ve saraya bütçedir. Ülkenin kaynaklarını savaşa aktararak yoksullaşmayı derinleştiren bir bütçedir. Çay fırlatarak, askıya ekmek asarak günahlarının üstünü örtemezler" yorumunu yaptı.

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Sancar, 2021 yılı bütçe teklifinin “iktidarın ömrünü uzatan bir bütçe” içerdiğini belirterek, şöyle konuştu:

"BU SEFALETTEN MUTLAKA ÇIKACAĞIZ"

"Şimdi önümüzde bir bütçe var. Bu bütçe halk için bütçe değil. Bu bütçe savaşa, yandaşa ve saraya bütçedir. Ülkenin kaynaklarını savaşa aktararak yoksullaşmayı derinleştiren bir bütçedir. İktidarın ömrünü uzatmak için yandaşı besleyen bütçedir. Yandaşı besledikçe yoksulun ekmeğini çalan bütçedir. Ekmeğini çalan bunu da başka türlü yalanlarla örtmeye çalışan iktidarın sefaletinin göstergesidir. Çay fırlatarak, askıya ekmek asarak bu ayıplarının bu günahlarının üstünü örtemezler.

Askıda ekmek yoksulların kendi aralarında geliştirdikleri bir dayanışma yöntemidir. Dayanışma, yukarıdan dayatma ile değil aşağıdan gönül birliği ile olur. Dayanışma, yoksulların zarafetidir. Bunu muktedirler anlayamazlar. Halk bunun farkında. Sefalet değil adalet istiyoruz. Bunun için de bütün yoksulların birlikte mücadelesini istiyoruz. Bunu da başaracağız, bu sefaleti onların yüzüne vura vura halkın gücüyle alt edeceğiz. Bu sefaletten mutlaka çıkacağız."

Son Güncelleme: 27.10.2020 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15