HDP'nin Mardin adayı Ahmet Türk: Fren görevi görüyoruz

HDP'nin Mardin Büyükşehir Adayı Ahmet Türk, "AKP hükümetinin demokrasi ve kardeşlik açısından ipleri koparan bir siyaset izlediğini" belirterek, "İktidarın gün geçtikçe ayrıştıran bir noktaya gittiğini görüyoruz. Biz burada hükümetin antidemokratik uygulamalarına karşı fren görevi görüyoruz" dedi.

14 Mart 2019 Perşembe 09:52
HDP'nin Mardin adayı Ahmet Türk: Fren görevi görüyoruz

Türk, Türkiye partisi olmaya çalıştıklarını, ancak aydınların ve sanatçıların bu konuyu yeterince gündeme getirmeyerek, üzerlerine düşen görevi yapmadıklarını söyledi. Hükümetin, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı bir siyaset izlediğinin altını çizen Mardin Büyükşehir Adayı Ahmet Türk, hiç bir partiyle ittifak içinde olmadıklarını ifade etti.

Ahmet Türk, Fox Tv’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat’te soruları yanıtladı. Ahmet Türk, özetle şunları söyledi:

KAYYUM ATANAN BELEDİYELER HALKIN İRADESİ DEĞİL MİYDİ?: Her eleştirimizi bölücü, ayrımcı olarak adlandırırsanız orada demokrasiden bahsedilemez. Cumhurbaşkanı halkın iradesinden bahsediyor ama 95 belediyeye kayyum atanmış. Burada halkın iradesi yok mu?

SORUNLAR DEMOKRATİK SİYASETLE ÇÖZÜLÜR: Demokratik siyasete inanıyorum, sorunların demokratik siyasetle çözüleceğine inanıyorum.

İTTİFAK YOK: Hiç kimseyle ittifak içerisinde değiliz. CHP, İYİ Parti, HDP yanyanaymış gibi gösteriliyor.

İKTİDAR AYRIŞTIRIYOR: Demokrasi, kardeşlik açısından ipleri koparan bir siyaset izliyor. İktidarın gün geçtikçe ayrıştıran bir noktaya gittiğini görüyoruz. Biz burada, hükümetin antidemokratik politikalarına karşı fren görevi görüyoruz.

HALKÇI EKONOMİ: Biz halkçı, üretime dayalı bir ekonomiden yanayız. Ama bugün tüm KİT’ler özelleştirilmiş, açlık sınırında yaşayan milyonlarca insan var, işsizlik yüzde 12’lerde…

MARDİN KÜLTÜRÜ VE TURİZMİYLE ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEHİR: Mardin’de yüzde 40’ın üzerinde bir işsizlik var. Kültürü ve turizmiyle çok önemli bir şehir. Bütün mesele bunu değerlendirecek bir altyapıya sahip olmaması. Çiftçi ürününü pazarlayamıyor, pazara sevk edilemiyor, tarlada kalıyor.

TÜRKİYE PARTİSİ OLMAYA ÇALIŞIYORUZ: Türkiye partisi olma yolunda büyük çaba gösteriyoruz, ancak aydınlar ve sanatçılar bunu yeterince gündeme getirmiyor.

KÜRT DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR: Tamamen Kürtleri hedef alan, Kürt düşmanlığı üzerinden siyaset yapıyor iktidar cephesi. Beka konusuyla apolitik seçmeni etkilemek istiyorlar. Ancak ayrıştıran politikanın kimseye bir faydası olmaz. Süleyman Soylu’nun söyledikleri akıl almaz iftiralar. Kalkıyor, ’15-16 yaşındaki çocuk belediyede Ahmet Türk’ün karşısında ayak ayak üstüne atıyor, talimat veriyor’ diyor. Mardin’de herkes bana saygı duyar, böyle şey olur mu?

BU NASIL ÇELİŞKİ: Her konuşmalarında PKK’yi bitirdik, eylem yapamaz hale getirdik diyorlar ama sonra da seçim gelince beka sorunu var diyorlar. Bu nasıl çelişki? Madem öyle neden beka sorunu var.

(T24)

Son Güncelleme: 14.03.2019 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15