İmamoğlu: Beni maçlara gitmekten alıkoymaya çalışanlar oldu; kulüplere bakandan telefon geldi!

Yüksek Seçim Kurulu'nun resmî olmayan sonuçlarına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazanan CHP'li Ekrem İmamoğlu, hafta sonu katıldığı Beşiktaş ve Fenerbahçe maçlarına gitmesinin engellenmesine dair kulüplerin tehdit edildiğini söyledi. İmamoğlu, telefonun ‘bir bakan’dan geldiğini ifade etti.

15 Nisan 2019 Pazartesi 09:24
İmamoğlu: Beni maçlara gitmekten alıkoymaya çalışanlar oldu; kulüplere bakandan telefon geldi!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü (15 Nisan) köşe yazısında İmamoğlu’nun dün statta izlediği Fenerbahçe-Galatasaray sonrasında kendisini aradığını kaydetti. İmamoğlu’nun kendisine “Beni bu maçlara gitmekten alıkoymaya çalışanlar da oldu” dediğini aktaran Alçı, şöyle devam etti:

Ben “Kim bunlar, ne yaptılar?” deyince de şöyle konuştu:
“Kulüpleri arayıp tehdit ettiler Nagehan Hanım. Hem Beşiktaş’a, hem Fenerbahçe’ye İmamoğlu maça gelmesin diye telefon açıldı.”
İmamoğlu’nun ağzından bir anda dökülen bu şok edici iddianın ardından Ekrem Bey’e yeniden sordum:
“Yani Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüplerinin sizin maça gelmemenizle ilgili tehdit edildiğini mi söylüyorsunuz?”
“Evet aynen” diye cevap verdi…
“Bunu yazabilir miyim” dedim “Yazabilirsiniz hatta buyrun yazın” diye yanıtladı.
Kısacası Ekrem İmamoğlu hem cumartesi günkü Beşiktaş-Başakşehir hem de dünkü Fenerbahçe-Galatasaray maçına gitmemesi için kulüplere telefon gittiğini söylüyor…
Yazının başına oturduğumda bu çarpıcı iddia ile ilgili herhangi bir yanlış anlama olmaması için İmamoğlu’nu bu kez ben aradım ve yeniden sordum:
“Ekrem Bey, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerine, kendiniz ile ilgili maçlara gitmemeniz için tehdit telefonları geldiğini söylediniz. Bunu yazacağım, doğru anlamışım, değil mi?”
“Evet, doğru” dedi. “Kimdendi bu iddia ettiğiniz telefonlar, isim verebilirsiniz” deyince “Bir bakandan diyorum şimdilik daha fazla bir şey demiyorum” yanıtını aldım.


*Nagehan Alçı'nın ilgili köşe yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz. 

Son Güncelleme: 15.04.2019 10:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15