İmamoğlu: İBB çalışanlarına yaptırılan eylem partizanlığın geldiği son nokta

Mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kentsel gelişim çözümlerini The Marmara Otel'de düzenlenen basın toplantısında açıklıyor. İmamoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

13 Haziran 2019 Perşembe 12:54
İmamoğlu: İBB çalışanlarına yaptırılan eylem partizanlığın geldiği son nokta

"23 Haziran seçimi normal bir seçim değildir. Hak gaspıyla dolu anormal seçimlerdir. 31 Mart gecesi de seçim neticelenmiştir, mesele ondan sonra ne olduğu ile ilgilidir. Bu ülkeyi yönetenler 31 Mart seçimlerini hazmedememişlerdir. Bu ülkenin yöneticileri 16 milyon insanın hakkını gasp etmişlerdir. 6 Mayıs'ta Türkiye demokrasisine ihanet edilmiştir. Hak, hukuk ve adaletin savunulması sadece bir partinin savunması gereken bir mesele değildir. Bu mücadelede Ekrem İmamoğlu'nun yanında olmak demek haklının yanında olmak demektir.

İstanbul'un nereye gittiğinin bileniniz var mı? Ne yazık ki bir öngörüsü yok bu kentin. İstanbul gibi bir şehrin kaderi böyle mi belirlenir? 16 milyon hemşehrim ne yazık ki kaybediyor. Artık vatandaşlarımızın yarına güvenle bakması gerekiyor. 5 yıl içinde İstanbul herkesin yaşamaktan mutlu olacağı bir kent haline getireceğiz. Akılla, bilimle, ayrımcılık yapmadan, farklı görüşlere yer vererek, demokratik bir yaklaşımla birlikte İstanbul'u ayağa kaldıracağız. İstanbul'un geleceğini hep birlikte çizeceğiz. İstanbul'un fotoğrafını gerçek olarak çekeceğiz. Planları hep birlikte yapacağız.

İmar yolsuzlukları ile ne yazık ki İstanbul'a ihanet ettiler. Bu muhteşem emanete ihaneti hep birlikte engelleyeceğiz. İstanbul yarın deprem olacakmış gibi hazır olması gereken bir kent. Zaman kaybediyoruz. Yapacak çok işimiz var. Birçok haberi de yapıldı. İstanbul'un toplanma alanları imara açıldı. Hangi kurumun nereye, nasıl müdahale edeceği bile belli değil.

Afet bilgi sistemi tüm İstanbul'da yürürlüğe girecek. Yeni meydanlar ve kamuya kazandırılacak yerler ile afet toplanma alanları oluşturacağız. İlk yardım eğitimi almayan kimse kalmayacak. Beylikdüzü'nde yaptık, İstanbul'da da yapacağız. İstanbul'un mahallelerde türlü türlü sıkıntılar mevcut. İnsanlarımızın birçoğu kentsel dönüşümün adını bile duymak istemiyor. Vatandaşımızın bu tedirginliğini ortadan kaldıracağız. İstanbulluya yerinde yaşama garantisi alacağız. İBB olarak kimseyi yalnız bırakmayacağız. Garantör görevini kendimiz sağlayacağız.

 Mahalle çözüm merkezleri açılacak. Mahalle meclisleri ile birlikte karar vereceğim. Ben yaptım, oldu yok. Kentsel dönüşüm fonu oluşturacağız. Rant değeri yüksek olan yerlerden düşük olan yerlere kaynak aktarımı olacak.

KİPTAŞ güvencesi ile vatandaşımız evlerine kavuşacak. Dar gelirli aileler merkezi yerlerde 1000 TL'ye oturabilecekler. İBB'nin dar gelirlilere yönelik somut bir politikası yok. Bu şehrin yoksullarının barınma sorununu çözeceğiz. İstanbul'un her iki yakasında İBB'nin mülkiyeti olan yerlerde 15 bin konut üretilecek. Bu bölgelerdeki kira fiyatları da makul seviyede olacak.

Halk sağlığı problemi var. Çocuklar asbest sıkıntısı yaşanıyor. Halkımızın, en çok da çocuklarımızın sağlığını korumak çok önemli. Trafik çilesi de hızlı çözümlememiz gereken bir alan. Ulaşımı yönelik çok sayıda proje gündeme geldi. Bunlar içinde başarılı, başarısız ve israflısı var. Ulaşım sorunu her geçen gün daha kötüye gidiyor. İstanbul'da ulaşım sorunu ile baş edecek enerjimiz var. İlk işimiz bizim metro olacak. 2014 hatırlayın her yerde metro dediler. Ne oldu biliyor musunuz? 5 yılda sadece 30 kilometre açabildiler. Her seçim dönemi aynı ilçelere metro vaadi vermekten sıkılmıyor musunuz?

Yıllardır ihmal edilen konulardan biri deniz ulaşımı. Uzman olan arkadaşlarımızın yönetimde olduğu süreçte şehirdeki deniz ulaşımını yüzde 8'den yüzde 3'e düşürmüş durumdalar. Tuzla'dan Büyükçekmece'ye iskeleler açacağız. İDO'yu neredeyse iflas noktasına kadar götürdüler. Ulaşımı para kazanmak için değil, halkın ihtiyaçlarını karşılamak için yeniden düzenleyeceğiz. Kentin trafiğinin yoğun olduğu saatlerde yük boşaltmanın saat kuralı getireceğiz. Boğaz Köprüsü'nden geçişlerde taksi ve dolmuşlardan ücretlerden ücret alınmaması için çalışma yapacağız. Trafik yoğunluğu ve çevre kirliliği de bu şehirde azalacak.

Megabüs ile metrobüsün yüklerini azaltacağız Hibrit enerjisine uygun araçlar kullanacağız. Zamanını ve benzinin otopark yeri aramak için kaybeden vatandaşlarımıza sözümüz var. Kimse mahallesindeki İSPARK'a para ödemeyecek.

Transfer merkezlerinde 100 bin araçlık otopark oluşturacağız. Vatandaşların gündeminden otopark sorununu ortadan kaldıracağız. Toplu ulaşımı 24 saat sürecek şekilde düzenleyeceğiz. Aktif biçimdfe ulaşım hizmeti oluşturacağız.

Bizler bu anlayışla toplumu, iş yapan esnafımızı hatırlıyoruz. Göreve devam eden vali talimatlarımızı takip ediyor demek ki. İşletmeciler de yolcular da mutlu olacak. İstanbul, erişilebilir bir kent olacak. Engelli vatandaşlarımız kentin her yerine güvenle seyahat edecek. 500 km uzunluğunda bisiklet yolu hedefimiz olacak.

Yaşam Vadileri kazandıracağız bu kente. Doğal parkurlar olacak. İstanbul'un yeşile hasret kalmasına izin vermeyeceğiz. Doğal park alanlarını el değmesine izin vermeyeceğiz. 15 yaşam vadisi bütün İstanbul'a yayılacak. Sadece yaşam vadisi ile bu kenti 20 milyon metrekare yeni yeşil alanı kazandırmış olacağız. Bu alanlar ile deprem toplanma alanlarını İstanbul'a yeniden armağan etmiş olacağız.

İşlevini yetiren havalimanı, askeri alanları orman, yeşil alan fonksiyonu olmak üzere İstanbul halkına kazandıracağız. Bu bir hayal değil, inanırsak kazanacağımıza eminiz.

Özellikle bu kentte, havamız, suyumuz, toprağımız temiz olacak. İklim değişikliği planını hayata geçireceğiz. İBB yönetimi bizim paramızla seçim reklamı yapıyor. İstanbul'un atık sularının yüzde 90'ı arıtılıyormuş, keşke öyle olsa. Tuzla'yı pis kokudan kurtaracağım. Haramidere, Avcılar, Esenyurt'ta pis koku içinde binlerce insan yaşıyor. Biz vatandaşlarımızı huzura kavuşturacağız. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Marmara Denizi'ni yüzülebilir bir deniz haline getireceğiz. İstanbul yeniden denizle buluşacak. Atık konusunun çok önemli olduğunu hatırlatıyor, oradan kazanç olduğunu, toprağımızı ve suyumuzu koruyacağımızı vatandaşlarımıza duyurmak isterim. 5 yıl içinde vatandaşımız suyunu musluktan içecek. Hanginiz bugün suyunu musluktan içiyor?

Tribünlerin üzerine güneş santrali olacak. Atıl durumda olan Atatürk Olimpiyat Stadı santralini kullanacağız. İstanbul'umuzun 3 güzide kulübü varken yeni bir kulüp kurmayacağız. Amatör sporcularımızın yetişmesi için her türlü alt yapıyı hazırlayacağız. 30 yüzme havuzu yapacağız. Atletizm pisti yok artık stadyumlarda. 

İstanbul olimpiyat sporcularının yetiştiği bir merkez haline getireceğiz. Bu tesislerin akılcı kullanımı ile olimpiyatlar İstanbul'a gelecek. E-spor merkezleri kuracağız. İmkânı olmayan gençlerimizin her zaman yanlarında olacağımızı belirtmek istiyoruz. Belediyenin hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayacağız. İstanbul Kültür Sanat Meclisi'ni kuracağız. Şehir Tiyatroları'nın durumunu biliyorsunuz. Şehir Tiyatrolarını iki katına çıkaracağız. Gezici tiyatro ile her mahalle tiyatro görecek. Sanatı her yere yayacağız.

İstanbul'un marka değerine sahip tek bir festivali yok, özel girişimler dışında. Sanatın her alanında festival yapacağız. İstanbul kadar tarihi olmayan kentler İstanbul'dan iki katı kadar turist alıyor. Bizim neyimiz eksik? Sorun yönetebilmekte. Turizm sektörü yıllardır sahipsiz. Turizm Master Planı'nı uygulamaya başlayacağız. Uluslararası kültür ve sanat festivalleri, spor etkinlikleri yapacağız. Tüm dünya için İstanbul bir çekim merkezi haline geleceğiz. Yabancı ziyaretçiler sadece tarih ve mutfak için gelmeyecek. Her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir kent haline gelecek. Doğa sporu, spor turizmi gibi alternatif turizmi destekleyeceğiz. Ulaşım, kültür-sanat gibi tüm hizmetlerden yararlanabilecek. 15 önemli müzeyi bu kente kazandıracağız. Şehir rotaları oluşturacağız.

Tarihi Yarımadayı yaşamın canlılığından ayırmadan oradaki yaşamı koruyacağız. İstanbul'un tarihi silüeti mutlaka koruma altında olacak. Çağdaş yaklaşımlarla düzenlenecek. Böylelikle bu kentte istihdam da artacak. Ekonomimiz büyüyecek. Topyekûn bir kalkınma sağlanacak İstanbul'da.

İmar planlarından kaynaklanan belirsizlikleri ortadan kaldıracağız.Verimli yatırımlarla kalkınmayı sağlayacağız. Kirletici olmayan sanayiyi destekleyeceğiz İstanbul'da. Esenler'de Teknokent projesini hayata geçireeceğiz. 

Kent enstitülerini kuracağız. Çözümler ve projeler birbirinden bağımsız konular değil. Biz bu projeleri bir gelecek öngörüsü ile ortaya koyuyoruz. Hedefi olmayan kentler geride kalır. Buralarda israf, kayırmacılık ortaya çıkar. 2030 ve 2050'ye dair vizyon planları ve ilkelerimiz var. İstanbullular ile katılımcı bir demokrasisini ortaya koyacağız.Hesap vermeye yanaşmayan kente ne turist ne de yatırımcı gelir. 

39 belediyenin başkanlarının tamamı bizim yol arkadaşımız. Herkesin bu şehirde söz hakkı olacak. Halkımızı anında katılım imkânı sunacağız. Geleceğe ilişkin ortaya koyduğumuz vizyon için adımları bugün atmalıyız. Bizim enerjimiz, birikimimiz ekibimizle birlikte yeter. Tüm bu anlattıklarımızı hayata geçireceğiz. İBB'nin de çok deneyimli personle kadrosu olduğunu biliyoruz.

İBB çalışanları seçim çalışması yapmak için zorunlu tutuluyor. İBB önünde korsan eylem yapmak için zorunlu tutuluyor. iBB çalışanlarına yaptırılan eylem de oraya bir imamı, itfaiye kurumunun erini koymak partizanlığın geldiği son noktadır.

Sadece yönetim değişiklik değil, anlayış değişikliği meydana gelecek. İstanbullunun her alanına hâkim olacak. Ekrem İmamoğlu'nun yanında olmak demek hakkın yanında olmak demektir. Herkesin bu oyunu bozması gerekiyor, hangi partili olursa olsun. Bu oyunun bozulmasıyla kazanan bu şehrin yaşayanı 16 milyon İstanbullu olacak. Kazanan hak, hukuk ve adalet olacak. Her yurttaşıma sesleniyorum ki her şey çok güzel olacak"

Soru-cevap

(Kürtçe festival olacak mı, bütçe ayrılacak mı?) Hangi kültür yaşıyorsa kültür merkezlerimizde yer bulacaklardır. Biz İstanbul'da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın talebini karşılayacak birikime ve anlayışa sahibiz.

(Sandık güvenliği) 31 Mart seçimlerinin sonrasında üretilen gerekçesiz gerekçelerle ilgili fikrimizi belirttik. Her sandıkta sıkı takibi elden bırakmayacak bir eylem planımız var. Dİğer siyasi bileşenlerin de çok ciddi destek verdiğini görüyorum.Biz her şeyimizle hazırız. Riske sıfıra getirecek şekilde her alanda denetim yapacağız, tedbir alacağız. Biz belki devletin yapması gereken tedbirler konusunda da sıkı uyarı yapmıştık. Kötü niyetli insanların eline fırsat vermeyeceğiz. 

(Ordu Valisi'ne söylenen söz) Ben ne söylediğimi biliyorum. Ne söylediğimi net olarak ifade ettim. Bizim anlattığımız projeleri insanlara ulaştırmanız. Arkadaşlarımızın tarif ettiğine göre yok sayıyorsunuz. Bu konuda hassasiyet gösterirseniz önemli olduğunu düşünüyorum. 

( Tapu meselesi, Demirtaş) Tapu konusu belediyenin halledebileceği bir konudur, eksik bilginiz var. Bazen devreye Hazine gibi kurumlar girebilir. Hukuka ve kanuna uygunluk söz konusudur. Sahada süreci yöneten İBB yetkilidir. 20-25 yıldır bu konu ihmal edildiği için 100 binlerce aile bu sorunu yaşamaktadır. Beş yılda sadece ilçe belediyesi yetkileri ile  on binlerce insana tapu dağıtmış bir belediye başkanıyım. Demirtaş konusunda da televizyon programlarında uzun uzun anlattım. Arşivleri inceleyebilirsiniz. 

(Bilgi sistemi) Seçimlerde aynı sistemimiz var. Güvendiğimiz bir ajansın çalışma yaptığını duyuyoruz. Ne yazık ki görevini yapamayan ve rezilliğe imza atan Anadolu Ajansı'ndan ziyade bu ajansın doğru bilgi aktaracağına inanıyoruz. Kendi sistemimiz mutlak sonucu oluşturacak. 

(Erdoğan açıklaması) Her zaman tavsiyem başta sayın Cumhurbaşkanına kendi süreçlerine ve işlerine yoğunlaşmalarını talep ediyorum. Uluslararası ilişkilerinden teröre, ekonomiye yoğunlaşmaları gerekmektedir. Biz İstanbul'u hiç merak etmesinler keyifle yönetiriz. Demokrasi her şeyin ilacıdır, hiç endişeleri olmasın. 

(Cumhurbaşkanlığı adayı) İBB adayıyım. Keyifle başkanlık yapmak istiyorum. Israrla soru sorsa gazeteci ne derseniz? Milletçe kullanırız "Allah bilir" deriz. Size de ancak bunu söyleyebilirim.

(T24)

Son Güncelleme: 13.06.2019 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15