Irkçı siyasetçiyi öldüresiye dövdüler

Almanya'da aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) milletvekili Frank Magnitz, maskeli zanlıların saldırısı sonucu ağır yaralandı.

08 Ocak 2019 Salı 14:25
Irkçı siyasetçiyi öldüresiye dövdüler

AfD yetkilileri, üç maskeli zanlının Magnitz’e tahta sopalarla bilincini kaybedene dek vurduğunu ve başına tekme attığını söyledi. Açıklamada, Magnitz’in yardımına koşan bir inşaat işçisinden övgüyle bahsedildi.

Magnitz’in Bremen’deki bir sanat galerisinde verilen yeni yıl resepsiyonundan çıkışında saldırıya uğradığı bildirildi. AfD, geçen yıl ilk kez 94 sandalyeyle federal parlamento Bundestag’a girmişti. Partinin ayrıca tüm eyalet meclislerinde temsilcileri bulunuyor.

Parti Sözcüsü Jörg Meuthen, Twitter’da Magnitz’i hastanedeki yatağında bilinçsiz bir şekilde yatarken gösteren bir fotoğraf paylaştı ve “yarı ölmüş” bir halde bırakıldığını söyledi. Magnitz’in alnında derin bir yara ve sağ gözünde büyük bir şişme ve morluk bulunduğu vurgulandı. Geçen hafta da ülkenin doğusundaki Döbeln kasabasında bulunan AfD bürosunda bir patlama yaşanmış, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Son Güncelleme: 08.01.2019 14:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15