İşte CHP'nin 12 maddelik yerel yönetimlerde temel ilkeleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin partisinin 12 maddelik seçim bildirgesini açıkladı...

10 Şubat 2019 Pazar 12:49
İşte CHP'nin 12 maddelik yerel yönetimlerde temel ilkeleri

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Şimdi gelelim biz ne yapacağız. Biz nasıl bir belediye istiyoruz. Kent kültürü ne olacak?

Birinci maddemiz; Hoşgörülü ve halka saygılı kentler. Belediye başkanlarımız toplumun bütün değerlerine saygılı olacak.

2. Hakça paylaşan kentler: 76 gökdelen için 240 milyarlık rant sağlandığını söylemiştir. Sorun rantı kime vereceksiniz? Biz rantın hakça bölüşülüp, paylaşılmasını istiyoruz.

3. Hesap veren ve şeffaf yönetilen kentler: Belediyelerimiz şeffaf yönetilecek.

4. Yoksulluğu yenen kentler: Asgari ücretle çalışan kardeşlerime sesleniyorum. 1 Ocak 2019'dan itibaren CHP'li belediyelerde asgari ücret 2200 liradır. 2200 lira almak istiyorsan oyunu CHP'li belediyelere vereceksin. İşçi kardeşim, her ay 2200 lira alacaksın. Yetmiyor 1 Ocak'tan Nisan'a kadar bütün farkları da sana ödeyeceğiz.

Bulunduğunuz beldede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Açlığı yok edeceğiz bizim belediyelerde. Bir ailenin 2900 liranın altındaysa onun doğalgaz, elektrik parasını gerekirse biz ödeyeceğiz. O ailenin çocukları kreşlerde kalacak. Anneler babalar para ödemeyecek. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

5. Üreten ve istihdam yaratan kentler: Bir kent, her alanda üretmeli. Büyükşehirler her alanda kırsalla işbirliği yapmalı.

6. Yenilikçi ve akıllı kentler: Yaşanabilir, teknolojinin insana hizmet ettiği kentler. Bütün İstanbul'u yaşanabilir kent haline getireceğiz. Şimdi gelmişler 'İstanbul'un trafik sorunu çözülmez' diyorlar! Neden belediye başkan adayı oluyorsun rantı götürmek için mi?

7- Ulaşım sorunu: Bütün İstanbul'u yaşanabilir kent haline getireceğiz. Ulaşım ve altyapı sorunlarını çözeceğiz.

8- Nefes alan kentler: Kentleri nefes alan kentler haline getireceğiz.Beton ormanına dönüştü kentler. Bizim dışımızdaki canlılar da yok olmaya başladı.

9 Sosyal adaleti sağlayan kentler yaratacağız: Engelliler, yaşlılar için pozitif ayrımcılık yapacağız.

10-Kültür ve sanatı geliştiren kentler: İstanbul7da yapılan ev hanımlarının yüzde 56'sı Boğaz'ı görmemiş. Yazık günah değil mi? Bütün bunların tamamının üstesinden geleceğiz.

11- Doğa dostu yeşil kentler: İnsanlar dışında da kentlerde canlılar var. Biz bizim dışımızdaki tüm canlıları koruyacağız. Besleyeceğiz.

12- Mutlu şehirler: Tüm yurttaşlarımızla beraber bir kentte mutlu yaşamak istiyoruz.

Hakça özgürce yaşamak için, kimlik ayrımının yapılmaması için başarmak zorundayız. Ve biz bahara özlem duyuyoruz. Biz baharı bu ülkeye getirmek zorundayız. Baharda başarmak zorundayız. Belediyelerimiz bu görevlerini başarıyla yapacaklardır. Alarda kavgasız bir mücadele yapacağız. Sorun hemen yanına çözümü koyarak toplumun gündemine getireceğiz.

Son Güncelleme: 10.02.2019 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15