"İttifak içinde ittifak” formülü yeniden gündemde

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, milletvekilliği seçimleri için “ittifak içinde ittifak” formülünü yeniden gündeme getirdi.

13 Mart 2023 Pazartesi 10:29
"İttifak içinde ittifak” formülü yeniden gündemde

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Karamollaoğlu, “İttifakın içinde bulunan partilerden özellikle yeni kurulan Gelecek ve DEVA Partisi’yle Saadet Partisi arasında bir seçim ittifakının yapılmasını önemsiyorum. Üç parti ayrı ayrı seçime girdiğimiz zaman en fazla 3-4 milletvekili çıkarılabiliyor. Ancak biz bir araya geldiğimiz zaman mecliste 30-40 milletvekili ile temsil edilme imkânımız var” demişti. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Saadet Partisi kurmayları bu şekilde AKP’den uzaklaşan seçmenlerin milletvekili tercihinde kendilerine yönelebileceğini söylüyor.

Parti kurmayları, “Son karar masada tüm partilerin ortak kararıyla verilecek” vurgusunu da yapıyor.

Parti kurmayları, “Bazı şehirlerde 3 partinin de logosu olacak, bazı şehirlerde tek partinin logosu olacak. Burada mesele bir parti olarak 2-3 milletvekili fazla çıkartmak değil. Parlamentoda çoğunluğu sağlamak ve parlamenter sisteme geçmek için 360 üzeri milletvekilini çıkarmak. Tek liste gireceğimiz bazı yerler hariç çoğu ilde iki veya üç logoyla seçime girme ihtimalimiz var. Bu illeri de hafta sonuna kadar netleştirmeyi hedefliyoruz” değerlendirmesini yapıyor.

Son Güncelleme: 13.03.2023 11:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15