İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Fakıbaba: "Urfa’da büyük sürpriz yapacağız"

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Fakıbaba, Altılı Masa'nın şubat ayında cumhurbaşkanı adayını açıklayabileceğini söyledi. Fakıbaba, İYİ Parti’nin Urfa’da sürpriz yapacağını belirtti.

14 Ocak 2023 Cumartesi 18:32
İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Fakıbaba: "Urfa’da büyük sürpriz yapacağız"

İyi Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Altılı Masa'nın şubat ayında cumhurbaşkanı adayını açıklayabileceğini söyledi. Fakıbaba, İyi Parti’nin Şanlıurfa’da sürpriz yapacağını belirtti.

AKP'den ve milletvekilliğinden istifa ederek İyi Parti'ye katılan Fakıbaba, 2023 genel seçimi ve İyi Parti'nin durumuna ilişkin konuştu. Fakıbaba, Urfa’da iddialı olduklarını vurgulayarak “Büyük sürpriz yapacağız” dedi.

Gazeteduvar'dan Fatma Kaber'e konuşan Fakıbaba, "Şanlıurfa'da da müthiş sürprizler yapacağız. Hiç kimsenin beklemediği o sürprizi inanıyorum ki, Şanlıurfalılar ve Türkiye seçimler bittikten sonra televizyonda izleyecek. Ve diyecekler ki, bir parti kısa zamanda nasıl böyle büyür? Bütün halkımız ona şahit olacak. Büyük bir sürpriz var diyorum, yapacağız da" şeklinde konuştu.

"Halk, 'gelin, artık yeter bizi kurtarın' diyor"

Asıl sürprizi halkın yapacağını ifade eden Fakıbaba, "Halk, 'gelin, artık yeter bizi kurtarın' diyor. Bunu söyleyen halk. Yıllardan beri siyasettin içerisindeyim, bu yüzden halk bu sürprizi yapacak" dedi.

AKP'nin 2018 yılında aldığı oyu bu genel seçimlerde alamayacağı iddiasında bulunan Fakıbaba "İyi Parti gerçekten umut partisi haline geldi. Bunu da 2023 yılında yapılacak olan seçimlerde göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

"Erken seçim olacak"

Erken seçim beklediğini dile getiren Fakıbaba tarih de verdi. Fakıbaba seçimin 7 Mayıs ya da 14 Mayıs'ta yapılabileceğini söyledi. Altılı Masa'ya ilişkin konuşan Fakıbaba "En iyi dostluk ve arkadaşlıklar bazı çekişme ve kavgalardan sonra başlar. Sonradan kavga edileceğine, her şeyin baştan konuşulacağı bir Altılı Masa var; bu masanın başarılı olacağına inanıyorum" dedi.

Fakıbaba, kamuoyunun merakla beklediği Altılı Masa adayı hakkında da şunları söyledi: "Şubat ayı içerisinde de cumhurbaşkanı adayı belli olur diye düşünüyorum, takvim çok daraldı."

Son Güncelleme: 14.01.2023 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15