Kılıçdaroğlu: Kartal'da çöken binayı kaçak yaptıran, şu anda Erzurum'da belediye başkanı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 kişinin yaşamını yitirdiği Kartal'da çöken binanın kaçak yapılmasına müsaade ettiğini söylediği kişinin adayının şu anda Erzurum'da belediye başkanı olduğunu söyledi.

12 Şubat 2019 Salı 14:27
Kılıçdaroğlu: Kartal'da çöken binayı kaçak yaptıran, şu anda Erzurum'da belediye başkanı

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"İnsanlar haksız yere üniverstelerden atıldıysa, kamudan ihraç edildiyse, hapishanelerde tutuluyorsa bunlara sahip çıkmak hepimizin görevidir. İster bu salonda olun ister dışında, ortak ses çıkarmak zorundayız. Fakirin fukaranın, mazlumun hakkını savunmak zorundayız. Zorundayız. Adalet için yürüdüm, benim için mi, hayır 82 milyonun hakkı ve hukuku için yürüdüm. Eğer susarsanız dilsiz şeytan olrusunuz. Biz asla dilsiz şeytan olmayacağız. 

"(Kartal'daki çöken bina) O binayı kaçak yaptıran belediye başkanı şu anda Erzurum'da belediye başkanı.

"Erdoğan Sisi'ye selam mı gönderiyor?"

"(Hakkında idam kararı olan kişinin Mısır'a iadesi) Adalet nedir biliyor musunuz? Adelet; sizin evinizde yangın çıkar ve siz o yangını söndürmeye çalışırsanız o adalet değildir, ama adalet komşunun evinde yangın çıkıyorsa ve siz onu söndürmeye çalışıyorsanız bu adalettir. Eğer seyirci kalırsan sen adaletsizsindir. Karar gazetesi 6 Şubat'ta manşetten bir haber verdi; Hüseyin diye birisi İstanbul'a geliyor, güvenlik güçleri alıp Mısır'a teslime diyorlar. İdamla yargılanıyor. Biliyorsunuz ben idamı her ortamda eleştiririm. Ama ben insanların hakkını ve hukukunu savunmak zorundayım. Çifte standart bizim imanımıza uygun değil. O kişinin şu anda işkence gördüğü söyleniyor. İdamla yargılanan birini nasıl teslim edersiniz? Siyasi bir mülteci gelirse, idamla yargılanıyorsa TC onu iade etmez diye Anayasa Mahkemesi'nin kararı var. İktidar gazetesinden ses yok. Karar gazetesi manşete taşıdıktan sonra çıkıp 'sehven göndermişiz' dediler. Bir insan sehven idam sehpasına gönderilir mi? Karar gazetesi yazmasaydı hiçbir şey olmayacaktı. Sonra kabak polislere patladı. Sisi'ye selam mı gönderiyor, yine bir şeyler mi çeviriyor bilmiyoruz. Bir insanı idama göndermek kadar büyük bir suç ve onursuzluk olamaz. 

"Adaylıkların belirlenme sürecinde önemli bir adım atıldı, İstanbul, Adana, Antalya ve Bursa'da ilçe belediye başkanlıkları il adayı oldular. Bunlar ilçe belediyesinden büyük belediye başkan adayı olanlar, yeni bir gelenek başlatıyoruz. Başarılarını bütün beldeye, büyükşehire yaymak istiyorlar. Biz ilçede kazandığımız başarıyı büyükşehir bağlamında da hayata geçireceğiz, diyorlar. Aziz Kocaoğlu büyükşehir belediye başkanlığını büyük bir başarıyla yapmıştır ve bir bayrak devrini kısa sürede gerçekleştirecektir. Tunç Soyer de önümüzdeki süreçte Aziz Beyin bıraktığı başarıları kararlılıkla sürdürecektir. Bir başka arkadaşımız Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'i Eskişehir yapan. Bir beton Bursa'yı, bir de yemyeşil Eskişehir'i düşünün. Ankara'dan Eskişehir'e gezmeye giderler.

"Biz insanların aşıyla, işiyle oynamayız, hangi partiden olursa olsun. Hangi partiden olursa olsun. Birisinin işine son verilmeyecek. Gelecek çalışıyorsa 2 bin 200 lirasını alacak. Devleti yönetiyorlar bunu beceremiyorlar. Biz bunu belediyelerimiz aracılığıyla yapacağız. Yeşile düşmanlar, yapmıyorlar. Oraya beton dikiyorlar. Ağaç görmeyen insan olur mu ya? Bizim kuşağımız kırsaldan geldi. Ağaca sevgi nedir biliyoruz. Nereye bakarsan bak beton, İstanbul'a bakıyorsun beton. Çıkmışsın biz İstanbul'a ihanet ettik' diyor şimdi de ihanet etmeye devam edeceği için oy istiyor, insaf be kardeşim. Çıkmışlar İstanbul'un trafik sorununu çözemeyiz diyor. Ekrem İmamoğlu çözecek. İstanbul'da AKP'li belediyelere ait 15 kreş yok. 

"Adalet Partisi'nin genel başkanı Vecdet Öz, CHP'ye katkı sağlayacak. Ben yürekten teşekkür ediyorum. 

Sözlerime başlarken, bizim insna oalrak mazlumun yanında olmamız gerektiğini söyledim, fakirden, fukaradan yana olmak zorunda olduğumuzu söyledim. Biz ailemizden böyle terbiye aldık, arkasından kötü söz söylemeyecek, düştüyse kaldıracaksınız. Benim felsefem böyledir. Biz Cumhuriyet Halk Partililerin felsefesi böyledir. Geçen grup toplantısında Fettah Tamince'den bahsettim. 17-25 Aralıktan sonra bu beyfendi, Pensilvanya'ya gider. Kime gittin, neden gittin diye sorunca isimlerini hatırlamıyorum diyor. Ailesi Bankasya'ya para yatırıyor ama buna kimse dokunuyor. Ama Bank Asya'nın önündne biri geçtiyse tutukladılar. Bununla ilgili çok sayıda kişiler bunun Gülen Cemaati'nin unsuru olduğunu zaten söylüyorlar. Peki kardeşim sen buna FETÖ terör örgütü diyorsan, bu adam nasıl oluyor da dışarıda, nasıl oluyor da askeri öğrenciler içeride? Örgüte ait olduğu söylenen Üniversiteler,in tamamı kapatıldı, ama Tamince'nin üniversitesi kapatılmadı, sadece ismi değiştirildi. Tamince'ye kim destek veriyor? Ben size gerçeği söyleyeyim; Fettah Tamince'nin avukatları Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarıdır da ondan dokunulmuyor. Dün de AKM temel atma töreninde ihale verdiler bu kişiye. Aynı protokol masasına Rıza Zarraf'ı da oturtmuştu.

"(Eren Erdem'in tutukluluğu) Hangi gerekçeyle Eren Erdem içeride? 

KPSS birincisi Deniz Eren Demir'in mülakatta elenmesine tepki: Karşındaki insanlar insanlığını unutmuş

"Deniz Eren Demir fizik öğretmeni adayı. Üniversiteyi bitirir ve KPSS sınavına girer ve Türkiye birincisi olur. Sözlüğe girer, mülakatta elenir. Bu mudur adalet Allah aşkına. Bunların yatacak yerleri yok. Vallahi de billahi de yok. Bu kardeşimiz diyor ki, mülakatta ne sordularsa cevabını verdim. Sen verdin de kardeşim karşındaki insanlar insanlığını unutmuş kişiler.

"(Taşeron işçiye kadro)Her şeyi verdik dedi, vermediler. Hâlâ on binlerce taşeron işçisine kadro verilmedi. Son bir kişiye kadro verilene kadar mücadele edeceğiz. Size kadro verdim o yüzden yüzde 4 alacaksınız diyor. Kendi maaşına yüzde 26'lık zam yapan zat, ev kirası, yemek parası, uçak parası ödemez, taşerona gelince sana yüzde 4 çünkü sana kadro verdim, idare et der. Bir ders ver kardeşim, git sandığa bir ders ver. 

(T24)

Son Güncelleme: 12.02.2019 14:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15