Kılıçdaroğlu: Seçimi kazanacağımızdan en ufak bir şüphem yok, üstelik ciddi bir farkla alacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olduğu programda konuştu.

03 Ekim 2022 Pazartesi 09:17
Kılıçdaroğlu: Seçimi kazanacağımızdan en ufak bir şüphem yok, üstelik ciddi bir farkla alacağız

“Devlette ciddi bir çürüme var; iradesi ipotek altına alınmış bir TBMM var” diyen CHP lideri, “6 liderin üstlendiği sorumluluk sıradan bir sorumluluk değildir. Biz 6 lider ülke yeniden inşa edilecek, devletteki çürüme durdurulacak, liyakat sağlanacak. Biz büyük bir fedakârlıkla bir aradayız” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Faiz girdabında mahvolan esnafımızı, çiftçimizi düşünün. Bütün bunları üst üste koyduğunuz zaman halkta büyük bir yoksulluğu ve bu yoksulluğun giderek derinleştiğini görüyoruz. Yukarıda ise 3,4,5 yerden aylık alanlar, köşeyi dönenler, oligarklar, uyuşturucu baronları var. Orta sınıf artık giderek yok olmaya başladı. Bizim bunu çözmemiz lazım. Çözmenin yolu bir araya gelmek, oturup konuşmak. Biz artık öyle bir noktaya geldik ki devlette ciddi bir çürüme var. Bakanlar eski bakan değil, Meclis meclis değil. İradesi ipotek altına alınan bir Meclis var. Yıllardır soru önergelerine verilmeyen cevaplar var. Bu ne demektir? Milletin seçtiği vekili dikkate almıyorum diyor. Yargıda felaket bir tablo var. 'AYM kararını uygulamam' diyor en alttaki adam. Suç işliyor. 6 liderin yüklendiği sorumluluk sıradan değildir. Bizim siyaset tarihimizde bir ilktir. Biz 6 lider ülke yeniden inşa edilecek, devletteki çürüme durdurulacak, liyakat sağlanacak, herkes kendi görevini yapacak. Biz büyük bir fedakarlıkla bir aradayız" sözlerini kaydetti.

Akşener'in "CHP’yi yönetmek Türkiye’yi yönetmekten daha zor" yorumuna: Doğrudur

Küçükkaya, İyi Parti lideri Meral Akşener’in kendisine gülerek söylediği, “İnanın CHP’yi yönetmek aslında Türkiye’yi yönetmekten daha zor bir bakıma” ifadesini aktardı. CHP lideri buna karşın, “Doğrudur. Tabii düşünce özgürlüğü var. Düşünce özgürlüğü her insanın her istediğini söylediği anlamına gelmiyor. Elbette düşüncelere saygılıyız. Geçmişte ‘CHP’de her kafadan bir ses çıkıyor’ denirdi. Bu artık bitti. Sonuçta her birimiz oturup konuşuyoruz. Daha sık toplantılar yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Liderler zirvesi bundan böyle daha sık toplanacak"

Dünkü toplantıdan sonra liderler zirvesini bundan böyle daha sık toplayacaklarını söyleyen CHP lideri, "Seçime de az kaldı dolayısıyla topluma daha vereceğimiz hedefler var, yapacağımız çalışmalar var bunların topluma aktarılması lazım" dedi.

"Yoksulluk istismar ediliyor"

"Yoksulluk istismar ediliyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz öyle bir düzen getireceğiz ki kime isterse oy versin ama hiç kimse yatağa aç girmesin. Biz bunu yapacağız Buna benzer çok projemiz var. Örneğin yurt sorunu. Bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz" diye konuştu.

" Kendi kusurlarını başkasına iftira atarak örtmeye çalışıyorlar"

Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında, "Bütün suçları getirip bizim sırtımıza yıkıyorlar. Kendi kusurlarını başkasına iftira atarak örtmeye çalışıyorlar. Türkiye buradan çıkması lazım. Yerel seçimden önce sakın ha CHP’ye oy vermeyin. Ankara’da Mansur Bey su paralarını teröristler toplayacaklar efendim yardımlar kesilecek diye. İstanbul gece aynı şekilde. Her yerde bunun propagandasını yaptılar: Hiçbir yerde yardımlar kesilmedi aksine arttı" sözlerini kaydetti.

"Erdoğan çıkıp pazarda alışveriş yapamaz!"

Kılıçdaroğlu, iktidara yönelik eleştirilerine şöyle devam etti: 

"Bu iktidar alt gelir gruplarından  alıp üst gelir gruplarına para aktarıyor. Bunların görevi budur efendim. Sadece kur korumalı değil bu zamlar da öyle. Enflasyonu tek haneye indireceğiz diyor. 20 yıldır iktidarsın elinden tutan engel olan mı var? Ne yaptın bugün kadar. 'İndireceğiz' İndir kardeşim! Hani fiyatlar? Düşmüyor. Allah aşkına sen şu sarayından inip şu Ümraniye'nin varoşlarına Sultanbeyliği'nin varoşlarına bir git bakalım. İnsanlar ekmek bulamıyor ya. Türkiye'nin gerçeklerinden kopmuş bir iktidar var. Bunlar halktan tamamen kopmuş vaziyette. Erdoğan çıkıp pazarda alışveriş yapamaz. Süt üreticilerini mahvettiler ya. Yakında göreceksiniz. Süt konseyinin başındaki kişi bu işin ticaretini yapan adam. O karar almadığı sürece alınmıyor ya. Sütsüz bir toplum olur mu ya! Emin olun kendi dar kadrosundaki kâr hırsı bunların gözünü bürümüş vaziyette."

"Seçimi kazanacağımızdan en ufak bir şüphem yok, üstelik ciddi bir farkla alacağız"

CHP lideri, Küçükkaya’nın “ İttifak olarak seçimi kazanabilecek durumda mısınız?”  sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Ondan hiçbir endişen yok en ufak bir endişem yok. Seçimi kazanacağım parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız. Ve gerçekten Türkiye’yi toplumun her kesimini AK Parti’ye oy verenlerin de memnun olacağı bir siyasal anlayışı Türkiye’ye egemen kılacağız. Kazanacağımızdan en ufak bir şüphem yok, üstelik ciddi bir farkla alacağız bunu.”

"Seçim tarihini belirlesinler biz hemen oturur adayımızı belirleriz"

Kılıçdaroğlu, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağını ve bunun ne zaman açıklanacağına ilişkin  tartışmalara, "Adayın kim olacağı konusunda konuşma olmadı. Zaten olmasına da gerek yok. Seçim tarihini belirlesinler biz hemen oturur adayımızı belirleriz" diye yanıt verdi. 

Seçim güvenliği

Biz seçim güvenliği konusunda son derece duyarlıyız 6 parti olarak. Bir hataya yanlışa yol açmamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Buradaki kritik nokta şu; bir sandıkta görevli arkadaş kim? Oraya geldiği gün hemen tutanağı imzalamayacak. Seçimler bitecek, sayım yapılacak, sonuna kadar bekleyecek, bir fotoğrafını çekecek sonra bize atacak, öyle imzalayacak. Ama burada bir şey daha var. Bundan önceki seçimlerde örneğin 100 bin küsüre yakın sandık var, yaklaşık 10 bine yakın sandıkta görevlendirdiğimiz arkadaşların gitmediğini gördük. Sorduk bunlara bunları ayıkladık, parti ile ilişkilerini kestik. Partiden çıkardık onları. Şimdiden il başkanlarımıza giden milletvekilleri, sandık görevlileri var, onlara telefon açılıyor. Siz hangi sandıkta görevlisiniz diye. Kişi ben şu sandıkta görevliyiz deniyor test ediliyor eğer kişi bilmiyorsa onun üstü çekiliyor. Bunu Türkiye genelinde yapıyoruz. Şu anda büyük bir kısmı tamamlandı. Bir şey daha yaptık okullarda avukatlar gönüllü görev almak istediler. İtiraz olursa diye. Bazı avukat arkadaşlar ve barolarla iş birliği yapıldı. Her okulda bir tane avukatımız olacak. Sandığa gitmeme lüksümüz yok .Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu aşmanın yolu demokrasiden geçiyor."

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamına: Ev hanımlarının, devlet memurunun, sanayicinin, çiftçinin, işçinin insafına bırakıyorum

Öte yandan CHP lideri, TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranını da şöyle değerlendirdi:

"Ev hanımlarının, devlet memurunun, sanayicinin, çiftçinin, işçinin insafına bırakıyorum. TÜİK'e talimat veriliyor rakamı şöyle yap diye. Burada önemli olan şu TÜİK gerçek rakamı neden vermiyor? Çünkü işçi, memur aylıkları ona göre belirlenecek."

Son Güncelleme: 03.10.2022 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15