Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "Bir insan nasıl bu kadar aklını kaybeder"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Dün konuşmuş yine Beyefendi. ‘Efendim bunlar iktidara gelirse yolları, köprüleri yıkacaklar.’ Ya akıl var, mantık var. Bir insan nasıl bu kadar aklını kaybeder? Nasıl bir insan bu kadar koltuğa düşkün olur ya? Koltuk insana bir şey vermez. Koltuğa değeri, o koltuğa oturan adam verir kardeşim. Koltuk ayrıdır ya. Lanet olsun öyle koltuğa” dedi.

22 Aralık 2022 Perşembe 12:56
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: "Bir insan nasıl bu kadar aklını kaybeder"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Dün konuşmuş yine Beyefendi. ‘Efendim bunlar iktidara gelirse yolları, köprüleri yıkacaklar.’ Ya akıl var, mantık var. Bir insan nasıl bu kadar aklını kaybeder? Nasıl bir insan bu kadar koltuğa düşkün olur ya? Koltuk insana bir şey vermez. Koltuğa değeri, o koltuğa oturan adam verir kardeşim. Koltuk ayrıdır ya. Lanet olsun öyle koltuğa” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Burdur’un Yeşilova ilçesinde yurttaşlar ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na CHP’li Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel ve Budur Milletvekili Mehmet Göker de eşlik etti. Şenel ve Kılıçdaroğlu, Yeşilova meydanında yurttaşlara seslendi. Kılıçdaroğlu, Şenel’in mafyanın saldırısına uğradığını anımsatarak, “CHP’li olmak kolay değildir. CHP’li olmak için mücadele etmek lazım. Halkın, yani vatandaşın hakkını ve hukukunu korumak lazım. Belediye başkanımızı niye kutladım? Yeraltı dünyası, mafya ile mücadele etti. Hayata tehlikeye girdi. Gecenin 04:00’ünde bizim haberimiz oldu. Her zaman, her ortamda kendisini destekledik. Hayatını niye ortaya koydu? Yeşilovalılar için koydu. Sizin hakkınızı savunmak için ortaya koydu. O nedenle CHP’li olmak kolay değildir. Nasıl burada belediye başkanımız bu mücadeleyi yapıyorsa, Allah nasip ederse aynı mücadeleyi Türkiye genelinde de yapacağız. O Beşli Çetelerden de sizin hesabınızı soracağız. Uyuşturucu baronlarından sizin hesabınızı soracağım” diye konuştu.

“BİR İNSAN NASIL BU KADAR AKLINI KAYBEDER”

Kılıçdaroğlu, “Kavga ne zaman bize bir fayda sağladı? Hiçbir fayda sağlamadı. Dün konuşmuş yine Beyefendi. ‘Efendim, bunlar iktidara gelirse yolları, köprüleri yıkacaklar.’ Ya akıl var, mantık var. Bir insan nasıl bu kadar aklını kaybeder? Nasıl bir insan bu kadar koltuğa düşkün olur ya? Koltuk insana bir şey vermez. Koltuğa değeri, o koltuğa oturan adam verir kardeşim. Koltuk ayrıdır ya. Lanet olsun öyle koltuğa. Gerçekten de ifade ediyorum. Lanet olsun öyle koltuğa. Yani kin, öfke olmaz insanın yüreğinde. Kin ve öfke ile devlet yönetilmez. Devlet, adaletle yönetilir. Adalet olması lazım” dedi.

“ONLAR BÖLMEK İSTİYORLAR”

Kılıçdaroğlu, CHP’li belediye başkanlarından uymalarını istediği 7 ilkeyi hatırlatarak, “7 ilkeden birisi de şudur; dedim ki ‘Bakın, iktidar olduğumuzda, beldeyi yönettiğimizde, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmayacaksınız. Size oy versin, vermesin herkesi kucaklayacaksınız. Bu çerçevede hareket edin. Pozitif ayrımcılık yapacaksanız, fakir mahallelerden başlayın. Oradaki insanların hakkını, hukukunu koruyun, oralarda kreşler açın. Anne güven içinde gelsin; çocuğunu, evladını kreşe bırakabilsin’. Bütün bunların hepsini bu ülke için, vatan için, evlatlarımız için yapıyoruz. Her anne çocuğunun üzerine titrer, her anne için evladı değerlidir. ‘Bunu yapın’ dedim. Israr ve ısrar ile ‘Hiçbir ayrım yapmayın’. Onlar ayrımcılık yapıyorlar, biz yapmayacağız. Onlar bölmek istiyorlar, biz bölünmeyeceğiz. Onlar ‘Kucaklaşmak istemiyoruz’ diyorlar, inadına kucaklaşacak, helalleşecek ve bu ülkeye güzelliği getireceğiz” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDE 5-6 AY KALDI”

Kılıçdaroğlu, yurttaşların “İktidar, iktidar, iktidar” sloganına, “Gençler, hiç meraklanmayın. Az kaldı. Bir maratonu koşuyoruz, son 500-600 kilometresi kaldı. Önümüzde 5-6 ay kaldı, onun da sonunda göreceksiniz, iktidarı da yakalayacağız. Bu ülkeye barışı getireceğiz. Bu ülkede çiftçi kazanacak, çalışan kazanacak, sanayici kazanacak. Hiç kimse zarar etmeyecek; yeraltı dünyası, mafya ve uyuşturucu baronları hariç. Onları defterden sileceğiz. Onun dışında herkes, esnafın da kazanacağı bir Türkiye’yi getireceğiz” diye yanıt verdi.

“SİZİ ÇANKAYA KÖŞKÜ’NDE GÖRMEK İSTİYORUZ”

Mümtaz Şenel ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun, CHP Genel Başkanı olmadan önce de Yeşilova’ya geldiğini ve kısa süre sonra da genel başkan olduğunu aktararak, “Şimdi tam seçim arifesinde, Cumhurbaşkanlığı seçimi gündemde. İnanıyorum ki -bütün halkımız da inanıyor- sizi Çankaya Köşkü’nde görmek istiyoruz” diye vurguladı.  

Şenel, Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarından uymalarını istediği 7 ilkeyi anımsatarak, “Biz, bunları sadece orada dinleyip gelmedik. Onları önce kalbimize, sonra kafamıza ve ondan sonra da burada hayata geçirmeye çalıştık. Sayın Genel Başkan’ım, sayenizde ülkemizi büyük bir olumsuz etkilerden kurtarıp, daha güzel bir yolda yürümek istiyoruz. Sizi, işin özü, Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz” dedi.

Anka

Son Güncelleme: 22.12.2022 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15