Kılıçdaroğlu'ndan Gara açıklaması: Ortalıkta gezmiyor muydun "Ben başkomutanım" diye, e başkomutansan sen verdin talimatı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin Grup Toplantısında Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu.

23 Şubat 2021 Salı 13:35
Kılıçdaroğlu'ndan Gara açıklaması: Ortalıkta gezmiyor muydun "Ben başkomutanım" diye, e başkomutansan sen verdin talimatı!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin Grup Toplantısında Gündeme Dair Açıklamalarda Bulundu.

Konuşmayı Canlı Dinlemek İçin;

Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satırbaşları:

Bir gerçeği hepimiz görüyoruz. 19 yıldır ülkeyi yöneten bir siyasal iktidar, Türkiye'yi bugün hangi noktaya getirdi. 

19 yıl önce konuşmadığımız pek çok sorunu neden 19 yıl sonra konuşmaya başladık. Her birimize sorumluluk düşüyor. Ülkede sandığa giden her vatandaşa sorumluluk düşüyor. 

Eğitim sistemine bakın Allah aşkına. Nasıl bir eğitim sistemi. Sınav yapacaklar, eğer 2 milyon 658 bin 40 öğrenci EBA'ya ulaşamıyorsa, eğitime ulaşamıyorsa ne sınavı yapacaksınız. 19 yıldır eğitimde tasarruf yapıyoruz diyorlar. Arkadaş sen tasarruf yapacaksan Saray'dan başlayacaksın eğitimden değil. 

Sadece eğitimde mi? Hayır, her alanda sorun yaşıyoruz. Dış politikada geldiğimiz noktaya bakın. Hangi ülkeyle dostluğumuz var? Bir komşumuz vardı, Suriye... Buyrun bakalım. Ne işimiz vardı Suriye ile kavgaya. 

Suriye'ye girdiniz, 3 milyon 600 bin Suriyeli geldi 40 milyar dolar harcadınız. 40 milyar dolar esnafa harcansaydı ne olurdu, çiftçiye harcansaydı ne olurdu, sanayiciye verilseydi ne olurdu? Bu soruları sormak zorundayız. Esip gürlemenin bir anlamı yok. Tepetekiler esip gürleyebilir, dillerinden hakareti ayırmıyorlar. Devlet böyle yönetilmez, akılla yönetilir, mantıkla, bilgiyle, erdemle yönetilir. Devlet intikam duygusuyla yönetilmez. Devletin dini nedir? Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde hangi devletten söz edeceğiz. 

MEB'e gelince para yok. Bu ülkenin insanları çocuklarını niçin güzel okullara gönderilmesin. 

Hava Harp Okulu öğrencileri yıllardır hapisteler. 15 Temmuz'dan sonra içeri alındılar. Öğrenci bunlar, kamptalar. Bunları bindiriyolar otobüslere, gidiyorlar. Komutan talimat vermiş. Öğrenci bunlar ne yapabilir? Şimdi bu öğrenciler müebbet hapisle yargılanıyorlar. Bazı komutanlara 15 yıl hapis. Bize emri veren komutanı dinleyin. Aileleri perişan, bunlar da perişan. Kim haksızlığa uğrarsa biz onların yanında olacağız. 

Terörü Türkiye'de yaşayan, bu topraklarda babasının dedesinin mezarları olan hiçkimse terörü savunamaz. Terörü bir insanlık suçu olarak değerlendirdik. Masum insanların öldürülmesi asla kabul edilemez. Teröre karşı ortak bir davranış sergilenmesi lazım. Terör kimden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin bir insanlık suçudur. Teröre karşı bir mücadele ettiler de karşı çıkan oldu mu? Yurt dışı destekçileri varmış olabilir, var zaten. Yurt dışı destekçileri var ve finans kaynaklarının büyük bir kısmı ordan sağlanıyorsa, terörle mücadelede en etkin davranış finans kaynaklarını kesmek. Bu konuda bir şeyler yapıldı mı? Terörün beslendiği tüm kaynakları kesmek zorundasınız.

GARA OPERASYONU

Gara'da bir operasyon yapıldı. Geldiler beni de bilgilendirdiler. TBMM Genel Kurulu'nda ne bilgi verdilerse aynı bilgiler bize de verildi. Daha sonra geçen haftaki grup toplantısında 5 soru sordum. Bu insanlarımız ölmeyebilirdi. Sorularımı sordum, 5-6 yıldır bu insanlarla neden ilgilenmediniz. Terör örgütünün elebaşından gittiniz mektup aldınız İstanbul seçimleride bize oy verin diye. Kendi seçimin için oy ver diye mektup alıyorsun, 13 kişinin hayatını kurtarmak için mektup almıyorsun, neden? İstanbul seçimleri şehitlerimizden daha mı önemliydi. 

Kalktın dedin ki, "Bu operasyon başarısız oldu"... Ben değil sen söylüyorsun. E başarısız olduysa bunun bir sorumlusu olmalı, kim bu sorumlu. E Erdoğan sorumlu. Ben askere desem ki asker sorumlu, asker siyasetin elinde. Hiçbir asker, güvenlikle ilgili hiçbir operasyonu kabul etmiyor, bu operasyon yanlış bir operasyon. Çık bu sorulara cevap ver, veremiyorsun. 

"Bu operasyonun sorumlusu, cumhurbaşkanından, bakanlarından tüm mensuplarıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir" diyorsun. Bu ne demek ya? Biz niye sorumluyuz, yeni doğan çocuk niye sorumlu, bakan niye sorumlu. Ülkeyi onlar mı yönetiyor. Ortalıkta gezmiyor muydum 'Ben başkomutanım' diye. E başkomutansan sen verdin talimatı. TSK'nın kullanılmasına Erdoğan karar verir ben veremem, ben veremem Anayasa diyor. Kendi sorumluluğundan kaçıyor. 16 şehidimiz için güldü, aklım almıyor ya. Ben bunları söyleyin ağza alınmayacak hakaretleri yöneltiyor. 

128 MİLYAR DOLAR NEREDE?

Merkez Bankası'nın kasasındaki 128 milyar dolar buharlaştı. Nereye gitti 128 milyar dolar. Bu soru soruluyor, damat yok ortada. Damadın görevden alınışını açıklayacak televizyon, gazete bulamadılar. 128 milyar dolar sorulunca kuduruyor Erdoğan. Başarısını kıskanıyorlar diyor. Başarılıysa niye aldın görevden? Başarıysa 128 milyar doları senin talimatınla peşkeş çeken Merkez Bankası başkanını niye aldın görevden. Bu milletin Merkez Bankası'nda biriktirdiği 128 milyar doları ne yaptın Erdoğan, kime verdin? 128 milyar doları da tefecilere verdin, dolar yükselmesin döviz yükselmesin diye 128 milyar doları heba ettiler. 

İstanbul Havaalanı'nın 18 milyar liralık, kira bedelini 2018 ve 2019'u ertelediler. Şimdi 2020-2021'i de erteliyorlar. Oturmuşlar masaya 'Biz ödemeyeceğiz' diyorlar kira bedelini. Esnafa gelince aslan, buraya gelince kedi. Esnaf 1 milyon 300 bin esnafa 7 milyar lira verdiler. Bunların sadece kira ertelemesi 18 milyar lira. Kaç kişi bunlar 4 kişi, esnaf kaç kişi 1 milyon 300 bin. Esnafa sesleniyorum, eğer gidip sandıkta buna oy verirsen iki elim iki yakanda olur. 

Biz halkın başına bela olan bir siyasi iktidarı demokratik yollarla dünyaya örnek olacak bir şekilde göndereceğiz. Dünya siyaset tarihinde bir ilki gerçekleştireceğiz. Farklı siyasi partilerle beraber, demokrasiyi savunan dostlarımızla beraber bir dikta yönetimini sandıkta yeneceğiz ve onları göndereceğiz. 

AKP KONGRELERİNDEKİ KALABALIK

Kongreler yapıyorlar 'lebaleb' dolu. Orada Kovid hiç olmuyor. Bu Kovid kadar akıllı bir virüs hiç yok ama kahvehaneler açıksa gidiyor. Akla bakın mantığa bakın. Esnaf perişan. Gidiyorsunuz kongreye lebaleb dolu, ama iki kişi lokantada yemek yediğin zaman olmaz diyorlar. 

ERDOĞAN VE BAKAN KOCA'YA AŞI SORUSU

Sağlık Bakanı bir açıklama yaptı, diyorlar ki, "Sinovac aşısında aracı var mı?" Sağlık Bakanı aracı olmadığını söylüyor. "9 Şubat 2021 tarihine kadar, 10 milyon 162 bin 123 doz aşı getirildi, bunlar için Develt Malzeme Ofisi Keymen firmasına 121 milyon 945 bin 476 dolar para ödedi." Burdaki soru şu, aralık 2020 tarihinde Esenboğa gümrüğünden geçiyor aşılar gümrükten geçen 1 milyon 342 bin 298 doz aşı gümrükten Keymen tarafından çekiliyor. Buradaki önemli nokta şu, gümrükteki beyana göre 1 milyon doz aşı için ücret alınmıyor. 1 milyon doz aşı ücretsiz, yani 12 milyon dolarlık aşı ücretsiz verilmiş. Sayın Bakan'a ve Erdoğan'a soruyorum, ücretsiz olarak ithal edilen 1 milyon doz aşı Devlet Malzeme Ofisi'ne her dozu 12 dolardan fatura edildi mi, edilmedi mi? Ücretsiz olduğu beyannamesinde var. 

Son Güncelleme: 23.02.2021 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15