"Millet İttifakı'nın temeli sağlam, pazar günkü zirve sonrası yapılacak açıklamayı tüm Türkiye görecek"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’i ziyaret etti. “Masada sorun mu var?” tartışmaları sürerken CHP kaynakları iki liderin güven ilişkisine dikkat çekti.

30 Eylül 2022 Cuma 09:10
"Millet İttifakı'nın temeli sağlam, pazar günkü zirve sonrası yapılacak açıklamayı tüm Türkiye görecek"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti lideri Meral Akşener’i ikinci tur görüşmelerinden önce ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nun “Benimle misiniz?” çıkışının ardından Akşener’in cumhurbaşkanlığı seçimleri için bir kez daha yaptığı “kazanacak aday” vurgusu iki lider arasında gerginlik yaşandığını düşündürmüştü. CHP kaynakları 1 saat 40 dakika süren görüşmeyle ilgili konuştu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, CHP kaynakları dün iki liderin buluşmasıyla masada birlik görüntüsünün vurgulandığını aktarırken “Sayın Akşener de genel başkanımızın sözleriyle çelişen bir açıklama yapmadı. İlk günden beri hep adaya masanın karar vereceğini vurguladı. Liderler bir sorun olmadığını göstermiş oldu. İki liderin arasında ciddi bir güven ilişkisi var. İttifakın sağlam bir temeli var. Pazar günü ev sahipliğimizde yapılacak zirve sonrası da yapılacak açıklamayı tüm Türkiye görecek” yorumunda bulundu.

Akşener’in “kazanacak aday” çıkışını iki liderin bire bir görüşmesinde de vurguladığı öğrenildi.

Öte yandan kulislere göre; liderler bu haftaki görüşmelerinde Millet İttifakı’nın altı parti olarak genişleme ihtimalini de ele aldı. Konuya ilişkin pazar günü bir açıklama gelebileceği söylendi.

Son Güncelleme: 30.09.2022 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15