"MİT, yerel seçimlerde aday yapılması düşünülen isimleri inceliyor"

Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Mart 2019'da yapılacak yerel seçim için MİT'te özel ekip kurulduğunu iddia etti. Takan, "Bir süredir saray kaynaklarından bana ulaşan bilgilere göre, MİT'in içinde, mahalli seçimlerde aday yapılması düşünülen isimler hakkında çalışmalar yapması için özel inceleme ekibi kurulduğunu biliyordum" ifadesini kullandı.

11 Ekim 2018 Perşembe 09:30
"MİT, yerel seçimlerde aday yapılması düşünülen isimleri inceliyor"

Takan'ın "AKP adaylarına MİT incelemesi..." başlığıyla (11 Ekim 2018) yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

AKP'nin Kızılcahamam kampından geriye kalanlar siyaset kulislerinin gündem maddesi olmaya devam ediyor. İktidar içindeki gaz sıkışmasının giderilebildiğini söyleyebilmek mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları'ndaki paylaşım da iktidar çevrelerini memnun etmedi. Gözleri, akıl fikirleri yaklaşan mahalli idareler seçiminde. Kızılcahamam kampında kapalı devre toplantılarda en hararetli tartışılan konuların başında da adaylıklar mevzusu vardı. R.Erdoğan'ın kamp ahalisine attığı "eş, dost, akraba, arkadaş diye birini getirip aday yapmayın. Seçimi alacak adaylar istiyorum" fırçası Türkiye'nin her yerinde duyuldu. Peki neydi bu fırçanın perde arkası?..

MİT!..

Ne mi alakası var, MİT ile mahalli seçimlerin ve de belediye başkan aday adaylarının?..

AKP teşkilatlarından gelen, "MHP ile ittifak yapmayalım"ın gerekçeleri Erdoğan tarafından satır satır not edildi. AKP teşkilatlarının  neredeyse tamamı mahalli seçimlerde MHP ile ittifakın her türlüsüne karşı. Teşkilatın tepkilerine kulak veren Erdoğan'ın ise herkesin malumu olduğu üzere bazı mecburiyetleri var. Bu mecburiyetler yüzünden ve yerine yenisini ikame etmek maksadıyla bazı çalışmalar ve görüşmeler de yaptığı dar çerçevede biliniyor. Ancak, zamana da ihtiyacı var. Daldaki kuşa ulaşana kadar eldeki kuşu da kaybetmemesi lazım. Dengeleri koruyabilmek için cumhur ittifakına "gönüllerde devam edecek" dedi. İçeride ,kapalı devre tartışmalarda ise önüne gelen belediye başkan aday adaylarının çoğunun "defolu" olduğunu söyledi. Çok ağır ifadeler kullandı. Neye dayanarak?.. "MİT raporlarına göre..."

Bir süredir saray kaynaklarından bana ulaşan bilgilere göre, MİT'in içinde, mahalli seçimlerde aday yapılması düşünülen isimler hakkında çalışmalar yapması için özel inceleme ekibi kurulduğunu biliyordum. O yüzden, Kızılcahamam kampındaki tartışma beni şaşırtmadı. Olanı biteni aktaran AKP'deki kaynağıma göre, "Büyükşehirlerde bile aday isimleri üzerinde zorlanılıyor. Çünkü, MİT'ten devamlı çürük raporu geliyor..."

Kızılcahamam faslını, şimdilik kısa bir not ile kapatalım. Yaşanan hararetli tartışmalardan sonra, Erdoğan, kurmaylarına, "MHP ile af konusunda tartışmayın. Başka konulara odaklanın, o konularda temas ve pazarlıklarınızı sürdürün" demiş.

Son Güncelleme: 11.10.2018 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15