Özgür Özel; "Gün Geliyor Cumhuriyetin Kurucularına Sövüyor, Gün Geliyor Cumhuriyeti Kuranlardan Örnek Gösteriyor!"

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tekalifi Milliye açıklamasını eleştirerek tepki gösterdi. Özel, "Günü geliyor cumhuriyetin kurucu kadrolarına sövüyor, günü geliyor cumhuriyetin kurucu kadrolarından örnekler veriyor" dedi.

07 Nisan 2020 Salı 16:27
Özgür Özel; "Gün Geliyor Cumhuriyetin Kurucularına Sövüyor, Gün Geliyor Cumhuriyeti Kuranlardan Örnek Gösteriyor!"

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tekalifi Milliye açıklamasını eleştirerek tepki gösterdi.  Özel, "Bildiğimiz şeyi neden tekrar tekrar anlatıyorsun" dedi.

Özel TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Erdoğan'ın "Bu Kurtuluş Savaşı kadar büyük bir mücadeledir" sözlerine tepki göstererek şunları söyledi:

"Yaratmaya çalıştığın algı buysa açık söyle. Tam takır, kuru bakır bir kasaya yakalandık diye vatandaşın IBAN'ını toplayıp para yollayacağımıza vatandaşa IBAN yollayan bir süreçte, dönü dönüp bu emirleri okuyor. Günü geliyor cumhuriyetin kurucu kadrolarına sövüyor, günü geliyor cumhuriyetin kurucu kadrolarından örnekler veriyor." 

RÜŞVET ALAN DIŞARI ÇIKACAK HABERİNİ YAPAN GAZETECİ HAPİSTE KALACAK

Özel 70 maddelik yasa teklifinin haftasonu çalışma imkanı varken, Adalet Komisyonu'nda sabahlara kadar süren toplantı sonunda 5 küçük maddede değişiklik yapılmasına tepki gösterdi.

Özel, "CHP olarak kamuoyunun önünde sosyal mesafe kuralına da uyarak ellerimizi uzatıyoruz. Gelin bir kez daha hayal kırıklığı yaratmayın. Gelin infaz adaletine de uyan, vicdani, eşit ve doğru bir af kanunu ile ilgili çalışmalı yapalım" çağrısında bulundu. 

Özel, rüşvet almaktan cezaevinde olan birinin bu infaz paketinden yaralanacağına dikkat çekerken, rüşvet aldığı haberini yapan gazetecinin yararlanmamasının doğru olmadığını söyledi.

GAZETECİLER İNFAZ YASASININ DIŞINDA KALSIN DEMEK HUSUMET BESLEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

 Cumhurbaşkanı'nın 2018 yılındaki 'Devlet kendisine karşı işlenen suçları affedebilir, şahsa karşı işlenen suçlarını nasıl affetsin" sözlerine atıf yapan Özel, "Devlet kedine karşı işlenen suçlardan vazgeçmemektedir ama affettik. Bugün biz affetmedik diyenler de var. Soma aileleri diyor ki, 'hani bizi unutursanız yüreğiniz kuruyacaktı. Şirket patronunun oğlunu bie saldılar. Soma affetti mi sayın Erdoğan. Ermenek affetti mi Sayın Erdoğan. Sayın Erdoğan sizin Aladağ'da yüreği yanan babaların, burnuna kendi kızının yanmış bedenini kokusu hiç gitmeyen anaların yerine affetmek sizin hakkınız mı?" diye sordu. 

Özel, "Çorlu tren kazası, Ankara YHT kazası gibi davalar bu işin içine sokulurken gazeteciler bu işin dışında kalsındemek husumet beslemekten başka bir şey değildir" dedi.

Son Güncelleme: 07.04.2020 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15