Özgür Özel: "Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Kılıçdaroğlu'na yönelik tweetleri trol ordusunun başındaki isim attı"

Bugünü işaret ederek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili bir dosya açıklayacağını belirterek, "Başıma bir şey gelirse diye üç arkadaşıma daha verdim dosyayı, ben açıklayamazsam onlar açıklayacak" diyen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de söz konusu basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

12 Ocak 2023 Perşembe 14:00
Özgür Özel: "Jandarma ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Kılıçdaroğlu'na yönelik tweetleri trol ordusunun başındaki isim attı"

Özel'in açıklamaları şöyle:

"Bir gün vadeli basın açıklaması söylüyoruz, işin öznesi Soylu. Bir gün sonraya söylediğimiz için Türkiye'de, son günlerde Türkiye'de sokaklarda, siyasette yaşananlar düşünüldüğünde açıklayacaklarımızı biz açıklayacak durumda olmazsak üç arkadaşımıza bırakız demiştik. Dünden beri Türkiye'de önemli bir gündem haline geldi. 

Bugüne kadar hep Soylu'ya sorular sorduk, cevaplar bekledik ama bugün Soylu'ya soru sormayacağız, verebileceği cevap olduğunu da düşünmüyoruz. Çok konuşulan, iddia edilen bir meseleyi ispat etmeye geldik. 

CANLI YAYIN:

Nasıl bir 'suç işleri bakanı' ile karşı karşıya olduğumuzu anlatmak istiyorum. 

Merkez sağın prensinin AK Parti yolculuğundaki taşıyıcının FETÖ olduğuna şüphe yok. Akademisyen Vedat Demir ile bağlantısını anlatmıştık, bir kelime cevap veremeyip 'o zamanlar iltisakı yoktu' demişti. 

Sen Gülen'i ziyarete gittin mi diye sorduğumuzda "hayır" demedi hiçbir zaman. 

Kendisi 51 ildeki kampanyasının finansmanını yapanlar tarafından AK Partiye lanse edildiği süreçte Demokrat Parti'den ihraç yaşadı. Kendisi, FETÖ'den dolayı ilk sivil ve siyasi ihraçtır. O ihraç süreci ve sonrasında yaşananların bugün hayatımızı ne hale getirdiğini, bunu nasıl yönettiklerini konuşmaya başlayacağız. 

2012'de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu, sonra Çalışma Bakanı, sonra İçişleri Bakanı... İçişleri Bakanı olduktan beri onun bir troll ordusu olduğunu biliyoruz. 

TC'nin unutulmaz içişleri bakanları var, her siyasi gelenekten... Şüphesiz Soylu da unutulmayacak. Bugün Soylu'nun itibar suikastlerinin, dezenformasyonların nasıl yapıldığını, nasıl usülsüzlük ağı ile finanse edildiğini kanıtlayacağız. 

Kendisi ve yardımcısı, İBB'de çalışanların yakınları üzerinden "terör örgütü irtibatlısı" yaftası yapıştırdığında bizde olan bir bilgiyi sormuş "Çataklı'nın FETÖ firarisi kardeşi ne olacak" demiştik. Soylu, 7 - 8 yıldır küsler diyor. Ertesi gün Çataklı, kardeşinin yılbaşı için geldiğini, ifade verdiğini söylüyor. Gözaltına alındı mı, savcının karşısına çıktı mı, Türkiye'de mi Paris'te mi buna yanıt vermediler. 

Soylu'nun troll orduları nasıl oluşmuş, yönetiliyor diye bakarken bir isimden bahsedeceğim: Emin Şen... 

Emin Şen, 4 Ekim 2016'dan itibaren bakan danışmanıdır. Süleyman Soylu'nun il il dolaşıp trollük dersleri verdirdiği kişidir. Soylu, AK Parti'de teşkilatlardan sorumlu yardımcıyken... 

Geriye gidildiğinde Soylu'nun teşkilata talimatıyla her ilçede gençlik kolları düzeyinde sosyal medya eğitimi adı altında trollük eğitiminin verildiğini bütün hesaplardan teyit edebilirsiniz. Biz ne zamandır birlikteler dediğimizde, sosyal medya üzerinde o zamanlar FETÖ ile irtibatını koparmadığında bu fotoğraf üzerinden de atışmışlar, biz kendisini Trabzon milletvekilleri ile 2013 yılında muhtemelen Trabzon'da bir değerlendirme toplantısında görüyoruz. "Eminimsi" bilgisayarın mouseunu kullanıyor, Soylu ile vekillerle bir sunum izliyorlar. 2020'de birlikteler, Kültür Bakanlığı ile yaptıkları bir kamu spotu çekimi için de birlikteler.

Peki, bu Emin Şen'in ticari bir tarafı var mıdır deyince "olmaz" demeniz lazım. Çünkü açık bir şey var. Devlet memurları kanunu madde 28: Devlet memurları gibi bakanların müşavirleri de devlet memurlarının şirket kurma yasaklarına ve şirketin türü ne olursa olsun yönetici olma yasağına tabidir. Yine de bakalım... 

Emin Şen'e ait Native Teknoloji diye bir firma göreceğiz. Kendisine ait olan, yöneticisinin de kendisi olduğu bir şirket. Bu şirkette Erkan Gül, Emin Şen ve Burak Gül var. 

Bir şirket daha var ki, 2010 yılında Emin Şen tarafından kurulmuş, bugüne kadar hep hissedarı ve yöneticisi.  Devlet Memurları Kanunu, bakan müşavirlerini bu işten men ediyor ama 12 yıldır bu suçu işliyor. 12 yıldır ortakları var. Hasan Parlak, Neslihan Er Oğur, Müpteca Kılıç... Sonra bir şey olmuş ortaklardan ayrılmışlar. Bahsettiğim isimler FETÖ'cü Turgay Oğur, darbeden sonra eşiyle Güney Afrika'ya kaçmış ve oradaymış. Diğer ortak, Gülen'in alnından öptüğü Müpteca Kılıç. Ona, 2018'de Hamza Dağ ve Erdoğan imzalı AK Parti Siyaset Akademisi sertifikası da vermişler. Şirketin bu ortakları yanından ayrılmışlar, beyefendi 2 yıl 8 ay hapis yatmış sonra sertifikalanmış, sonra sırra kadem basmış. Bu arkadaşların ortak özellikleri FETÖ'nün sosyal medya ve gençlik kampanyalarını yöneten genç siviller hareketinin yöneticileri ve genç siviller derneğinin yöneticileri ve üyeleri. 

Bir bakan müşavirinin şirketinin olduğunu, eski ortaklarının genç siviller olduğunu, 2010 referandumunu yönetenler olduğunu, ortakların gittiğini, kendisinin kaldığını gördük. 

O şirketlerden birinin adı SM 60 Ajansı. Kendi sitesinde referansları var. Bunlar bizim müşterimiz ya da müşterimizdi diyorlar. TÜBİTAK, Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı, Uluslararası Göç Filmleri Yarışması, Erdoğan Gönüllüleri, oğlanın ETNA spor vakfı, damadın Teknofest'i, Soylu'nun kendisi, Fatma Şahin, Soylu zamanında işlerini yaptığı Çalışma Bakanlığı, Soylu zamanında işlerini yaptığı polis teşkilatı ve jandarma... 

Bunları görünce yok artık diyorsunuz! Ama bir şeyi unutuyorsunuz ki, karşımızda olan bir suç işleri bakanı var ve ekibinin ondan kalır yanı yok. Bu şirket ya da ortak olduğu Native kamuyla iş yapmış mıdır diye bakalım. 418 bin dolarcık! İçişleri Bakanlığı AKP'li belediyelere bu konuda hizmet alın diye, 418 bin doları alıp geçiyorlar. 

Native, 2020'de İçişleri Bakanlığında kot analizi, sızma testleri ve güvenlik hizmeti, 80 bin dolar...

118 bin dolarlık Emin Şen'in kardeşine ait Spark'ın (aynı adresteler) yaptığı işler...  Bunların hepsi Soylu ile ilişkili işler. 

2016'da, SM360'a 644 bin dolarlık iş verilmiş. Soylu, neredeyse Native'in ve Emin Şen'in şirketlerinin, SM360'ın ihalelerine bakın dönem olarak ya Soylu'nun bakanlığı ya da bakanlığın talimatı ile belediyelerin aldığı işler olduğunu göreceksiniz. 

Buzdağının küçük kısmında 23 milyon TL'lik bu şirkete verilmiş ihale gördük. Buna İçişleri'nin kendisinin bakanlığın özel durumunda dolayı doğrudan hizmet satın alımıyla ilgili kolaylaştırıcı yönetmeliğini de eklediğinizde 2020-21-22 yılında inanılmaz ve denetimsiz para akışı olduğunu göreceğiz. 

Soylu, bilgi işlem ya da bütün alanlarda doğrudan hizmet alımı kaç para, hangi işi kime verdiğini açıklarsa buzdağının birazını görmüş oluruz.

Bu arkadaşlar sosyal medya yönetimi yapıyorlar, parayı buradan buluyorlar. Faturayı kesip parayı almışlar, bu paraları dağıtıyorlar. Ebabil'in Telegram kanalındayız. Eminimsi'nin yönettiği kanallar bunlar. Ebabil Hareketi, Derin Kuvvetler, İBB Kandil kadrosu hesaplarının yönetildiği gizli kanal ve orada hazırlanan içeriklerin 8 bin sosyal medya trole servis edilen bilgiler. 

Haber yayını hazırlandığı sırada Davutoğlu'nu parçalıyorlardı. Sayın Davutoğlu çıkmış Ebabil Hareketi 25 members'tan kastım, buraya kimse giremiyor. Diyorlar ki, 'Altı Masa'dan ilk açıklamayı Davutoğlu yapmış. 6 partinin lideri cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacakmış. Kukla seçeceğiz diyor kısaca.' Mesaj burada. Ardından Ebabil harekatının 8 bin trollü bu itibar suikastine başlıyorlar. 

25 tane kurmay troll bunlar. Bu mesajları pin'lemişler. 

Bu 'Ebabiller' kurmayları, benim burada bürosu olan bir ajansa kendi evimin çalışma odasında pandemi sırasında yaptığım bir canlı yayını aralarında konuşup, 'Kuzey Irak'ta yayın yapan bir kanal kullanmış, konukları sık sık Özgür Özel ve Tanrıkulu diye yayalım' diyorlar. 

Ali Mahir Başarır'ı "satılmış" kelimesi ile TT yapmak istemişler. Son günlerde yine Türkkan ve Başarır'a sayısız hakaret. 

Ebabil hareketinde İsmail Çataklı da destek gören bir isim. 

Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun Hacer Foggo ile birlikte, AK Parti'nin uyuşturucu ile mücadelede baronların Türkiye'de çatışır hale geldiği, sokakların torbacı dolu olduğu ve AKP siyasetinin sorumluluğunun hatırlatan videoyu biliyorsunuz. Buna bir cevabı AKP verir, eleştirilen Soylu verir... 

Cevap nereden verilmiş? Jandarma Genel Komutanlığı ve Türk Polis Teşkilatı... Font, noktalamalar... Aynı iPhone'dan atılmış. Eminimsi'nin telefonunda kaç hesap var bilinmez ama bu ikisinin tweetlerini aynı telefondan atacak yetkinlik var. Kullanıcı değiştirince Jandarma oluyor, değiştirince Emniyet'in yerine geçiyor.

Bu tweetleri sizin beenim paramla belediyelerden aldığı ihalelerle, Soylu için oluşturulmuş bir troll ordusunun başkomutanı, polis ve jandarmamıza biz Soylu'yu eleştirdiğimizde polisi ve jandarmayı kalkan ediyor. Koca polis teşkilatı, jandarma bunu yapar mı? 8 bin trolle kaynak pompalıyorlar. 

Bu ebabil kuşları Süleyman soylunun trol uyuşu. Sakın ak partililer MHP’liler şöyle düşünmesin; sosyal medyada trollük var bunlar da bizi savunuyor. Bunların ak partiyi savunduğu durum, Süleyman Soylu’yu AK Parti sahipleniyorsa onun üzerindendir. Binlerce paylaşımına baktığınızda tek tük Reis denk gelir. Bunlar için ben nasıl lut kavmindensem bunlar için de Berat Albayrak da o kavimdendir.

Yarın AK Parti Süleyman Soylu’nun onların deyimiyle Cumhurbaşkanı 'af talebini' kabul etsin 'Ebabiller' sarayın üstüne uçmaya başlar. Yarın MHP, Süleyman Soylu ile çatışmaya girsin MHP’ye yapılacak itibar suikastı bu mahfillerle planlanır. Bunlar Süleyman Soylu’nun trol ordusudur.

Ama maaşını kendisini değil, özellikle İçişleri Bakanlığı eski dönemde çalışma bakanlığı ve biraz önce saydığımız bu bakanlıkların bağlı kuruluşları ve birkaç tane belediye yapmaktadır. Soylu bir tweet attığında 'Ebabiller' devredeyse dakikalar içinde 5 bin retweet’e ulaşır. Örneğin bu sabah kendisi sahil güvenlik komutanlığı 2022 değerlendirme toplantısı yaptı, Ebabiler o toplantıyı köpürtüyoruz arkadaşlar yazmadılar. Her şeyi de yazmıyorlar. 256 kişi izlemiş.

'Ebabiller' yoksa Süleyman Soylu diye birisi yok, siyasette yok, halkın gönlünde yok. Örneğin bu 'Ebabiller' Mehmet ersoy’u sevmez, Ersoy 32 retweet’te kalır, İsmail Çataklı’nın da 44’lük bir hacmi var ama 'Ebabiller' Çataklı’ya destek deyince 1600 retweet. Mehmet Ersoy’dan gıcık alıyorlar, Mehmet Ersoy herhalde bir Allah göstermesin başına kötü bir şey kalsa taziyeyi retweetleyecekler. Çataklı’yı lazım olunca, Süleyman beyi hemen hemen her fırsatta. 'Ebabiller' uç demeden uçmayan kon demeden konmayan. Yarın profili değiştirdiğinde başka birisine dönecek, 8 bin tane trolü var adamın. Biz bu güne kadar aslında troller ne yapar biliyorduk, 'Ebabiller' ne yapar görüyorduk ama bunlar ne yer ne içer bilmiyorduk, kamu kaynaklarını yiyip içiyorlarmış.

Özetle, geçmişte çok şikayetler edildi genel başkan trol listeleriniz var hepsini biliyoruz denedi falan filan. Listeleri çalışma şeklini finansmanı ne kadar kötü olduklarını biliyoruz ve maalesef trollerin kurumsallaşırken kurumların nasıl trolleştirildiğini görüyoruz. Trollerin kurumsallaşması, kurumların trolleştirilmesi süreci. İşte Türkiye siyasetinin yeni geldiği yer. Şimdi seçim meydanlarında mikrofon elde, bir muhalifin dili sürçmeye görsün ebabiller uçuyoruz hep birlikte tepesine taşı yağdırıyor. Sonra akşam haberlerinde filanca siyasetçinin şurada yaptığı açıklama sosyal medyada büyük tepki topladı. Ben bana yapılan bütün itibar suikastlerinin ebabiller tarafından ne kadar keyifle tasarlandığını ifade etmem lazım. Özgür Özel’e hızlı laf sokmayalım çok laf sokuyor içinden çıkamıyoruz paylaşımlarına bayıldım. Bakan zor duruma düştü, bunu neden yaydırdınız grubunun içindeki konuşmalara bayılıyorum.

Soru-cevap

İçişleri Bakanlığı'nın "Emin Şen devlet memuru değil, bakan müşaviri değil" açıklaması:

"İçişleri Bakanlığı'nın sayfasında göreve başladığı tarih yazıyor. 2020 yılına kadar... Hala sitesinde var. İçişleri Bakanlığı'nın müşaviri!

Şimdi Soylu mümkün olduğu kadar geriye dönük istifa dilekçesi çıkartır. Diyelim istifa etti, internet sitemizi güncellemedik diyecekler. Kendisi de bakan müşaviri olduğunu yazmış, öyle çalışmış. 

Bakan müşaviri unvanını verip, resmen müşavir maaşı ödemek yerine başka bir çözüm buldularsa, bu sadece muazzaya işaret eder. Kendisi resmi sitede bakan müşaviri ve çok fazlasını yapıyor. Şu an siteden gösteriyorum size! Hala bakan müşaviri!"

Telegram gruplarına nasıl ulaşıldı? 

Soru: az önce telegram gruplarından bahsederken, bu grupların kapalı olduğunu söylediniz, bu gruplara nasıl ulaşıldı? İkincisi bu jandarma ve emniyet’in hesaplarının Emin şen’in yönetiminde olduğunu , bunu da twiter ıphone yazısıyla tespit edildiğini söylediniz? Bu şekilde mi tespit edildi sadece?

Grupların 8 bin üyesi var, açık grup, 25 üyeli tasarımın yapıldığı ve 'gruplara bu videoları atarız' dediği gruplar kapalı grup. Soylu diyor ya 'bir vatansever ya şunu ulaştırırsa diye' dün diyordu. Bir vatansever onu ulaştırıyor belki bana. Vatanseverler hep Süleyman Soylu ile mi temas ediyor?

Hani diyor ya ‘ya bir vatansever çıkıp da filanca belgeyi ulaştırırsa?’ Bir vatansever çıkmış seni rezil etti işte. Süleyman Soylu’ya çatlayan ar damarı kadar yakınız.

Jandarma ve Emniyet hesaplarının Emin Şen yönetiminde olduğu nasıl tespit edildi? 

Telefonların saati, fontu, markası aynı ama inkar etmelerini bekliyoruz.  Etmezler çünkü biliyorlar hangi dijital veriyi yaydığını telefonların ve nereden alınabildiğini."

Bir ülkenin ikinci büyük partisinin grup başkanvekili epey bir dosya açıklarken üç kişiye emanet edip canının güvenliği için bu kadar endişe duyuyorsa bütün bu belgelere gerek yok. Bu ülkenin bir içişleri bakanı nasıl bu güvenceyi size veremiyor?"

Soru özelinde bir şey demem lazım. Bugün bir pilot çalışma yapıyoruz. Meclis bu mikrofonu vermiyor basın mensuplarına soru durulmuyor. Diyorlar ki verirsek yoruma kaçar bu mecliste milletvekili dışında birisinin siyasi eleştiri yapması doğru olmaz. O yüzden çok rica edeceğim genel merkezlerde olabilir ama siz siyasi eleştiri yapmayın."

Son Güncelleme: 12.01.2023 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15