Öztunç: Dertleri Salda'yı Nasıl Koruruz Değil, Nasıl Kullanırız

ÖZTUNÇ, "Salda Gölünün korunabilmesi için, kitle turizminden uzak tutulması gerekiyor. Oysa mevcut planlar bu alanın daha fazla yapılaşmasına yönelik. Salda Gölünün kaldıramayacağı bir kirliliğe ve tahribata davetiye çıkarmaktan başka bir anlamı yok. Bakanlık Kumlarına yalın ayak basılsa dahi zarar gören bir yerde, halen nasıl inşaat, nasıl yapılaşma yapsak derdinden kurtulamıyor."dedi.

19 Eylül 2020 Cumartesi 15:57
Öztunç: Dertleri Salda'yı Nasıl Koruruz Değil, Nasıl Kullanırız

Salda Özel Çevre Koruma Bölgesiyle ilgili hazırlanan imar planlarıyla ilgili açıklamada bulunan CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, "Bakanlık  Saldayı düşünseydi, özgür bırakırdı. Ancak Saldayı nasıl kullanırızın derdindeler" dedi.

ÖZTUNÇ," Planlarda Yer alan açıklamalarda olumlu şeyler söylenmesinin aksine imar planı Saldanın korunması değil kullanılması için düzenlenmiştir. Salda’nın korunabilmesi için, kitle turizminden uzak tutulması gerekmektedir. Oysa mevcut planlar bu alana daha çok turisti yönlendirme amacı taşımaktadır. Salda 1. Derece sit alanı koruma statüsüne sahiptir. Bu statü gereğince alanda bazı faaliyetler, Yönetmelik gereğince halihazırda yasak. Ama yapılan yeni imar planı ile bu yasaklar genişletilmeye çalışılıyor." yorumunda bulundu.

İkinci İş Makinesi Vakası Yaşamayız Umarim

Valiliğin açıklamasındaki" göl çevresinde, doğal alanlar ve köyler arasında bisiklet yolları ve yürüyüş rotaları" önerisine karşılık göl çevresinde,  1. Derece doğal sit alanı olması nedeniyle yapılaşma yasağı olduğunu hatırlatan ÖZTUNÇ  "Salda’nın kumlarına yalın ayakla basılması bile bölgeye zarar veriyor. İkinci iş makinesi vakası yaşamayız umarım" dedi.

Son Güncelleme: 19.09.2020 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15