Rahşan Ecevit'in Vefatı İktidarla, Muhalefeti Birleştirdi; Ortak Yasa Teklifi Verecekler

Rahşan Ecevit'in vasiyeti olan Devlet Mezarlığı'nda Bülent Ecevit'in yanına gömülmesini sağlamak için iktidar ve muhalefet partileri Meclis'te ortak yasa teklifi verecek. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te grubu bulunan 5 siyasi partinin Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defni için ortak hazırladıkları yasa teklifinin, Meclis Genel Kurulu'nun ilk oturumunda yasal hale geleceğini bildirdi.

18 Ocak 2020 Cumartesi 17:29
Rahşan Ecevit'in Vefatı İktidarla, Muhalefeti Birleştirdi; Ortak Yasa Teklifi Verecekler

Rahşan Ecevit'in, Devlet Mezarlığı'nda yatan eşi Bülent Ecevit'in yanına gömülme vasiyeti, siyaseti birleştirdi. İktidar ve muhalefet partileri Rahşan Ecevit'in son isteğini yerine getirmek üzere harekete geçti.

ORTAK KANUN TEKLİFİ VERECEKLER
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Rahşan Ecevit'in Devlet Mezarlığı'na defni için Meclis'te grubu bulunan 5 siyasi partinin ortak yasa teklifi vereceğini açıkladı.
Meclis’teki siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle görüşme gerçekleştirdiklerini bildiren Özkoç, durumun hassasiyeti gözönüne alınarak bir çözüm yaratıldığını ifade etti.
Özkoç, şunları söyledi:
“Rahşan Ecevit’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum, hepimizin başı sağolsun. Rahşan Ecevit’in son dileğini, vasiyetini yerine getirebilmek için Meclis’teki tüm siyasi partilerin grup başkanvekilleri biraraya geldik. Yaptığımız görüşme neticesinde Sayın Rahşan Ecevit’in Devlet Mezarlığı’na defnine ilişkin 5 grubun ortak yasa teklifi sunmasını kararlaştırdık. Teklif, bugün Meclis Başkanlığı’na sunuluyor. Defin, yarın gerçekleşecek. Meclis Genel Kurulu da ilk oturumda kanun teklifini, yasal hale getirecek.”
Yarın öğle namazının ardından, Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınacak olan Rahşan Ecevit, Devlet Mezarlığı'nda toprağa verilerek, son yolculuğuna uğurlanacak.

(Anka)

Son Güncelleme: 18.01.2020 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15