Samsun-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren ne zaman hizmete girecek?

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; KİT Komisyonunda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarının (TCDD) 2016 yılına ait Sayıştay Denetim Raporu görüşülürken söz alarak çeşitli sorunları dile getirdi.

07 Aralık 2018 Cuma 14:19
Samsun-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren ne zaman hizmete girecek?

Hazine ve Maliye Bakanı, 2019, 2021 yıllarını kapsayacak yeni ekonomi programını açıklarken; yeni projeler için kaynak ayrılmayacağını ve onay verilmeyeceğini, acil olmayan bazı projelerin ise bekletileceğini yakın zaman içerisinde açıklamıştı. TCDD yetkililerinin yapmış olduğu sunumda ise 2019 yılında yatırımların devam edeceği ifade edilmektedir. Burada çelişkili açıklamaları görmekteyiz.

2015 yılı 1 Kasımı ile 2017 16 Nisan tarihlerinde Başbakan, Bakanlar ve Samsun Milletvekillerinin açıklamalarında 2019 yılında; Samsun, Ankara arası Yüksek Hızlı Tren hattının hizmete gireceği açıklanmıştı. TCDD yetkililerinin açıklamalarında ise 2019 yılında Samsun, Anakara arası Yüksek Hızlı Tren hattı proje çalışmalarının tamamlanacağı ifade edilmiştir. Samsun, Ankara arası Yüksek Hızlı Tren hattının proje çalışmaları 2019 yılında tamamlanacağı ve ihale süreçleri ne zaman tamamlanacak? 2030 mu? Öncesi ve sonrası mı? Burada vatandaşlarımızın doğru bilgilendirilmesi önemlidir. Bölge halkının beklentileri bu hattın hızla hizmete girmesidir. Halkın beklentileriyle oynanmasını doğru bulmuyoruz.

Türkiye de siyasetin sözle yapıldığı, icraatlar  ve yatırımların projelendirmeden yapılmış gibi ifade edilmesiyle birlikte halkın yanıltıldığını görüyoruz. Yetkililer tarafından 2019 yılında hizmete gireceği ifade edilen hat; Samsun, Amasya, Turhal, Sivas demiryolunun Avrupa Birliği hibe programından yenilenmesidir. Bu hattın Yüksek Hızlı Tren hattı ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Yaklaşan yerel seçimlerde çokça kullanılacağı bilinen bu olayda halkın hayalleriyle oynamanın doğru olmadığı ve halkın doğru bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. 31 Mart 2019 Mahalli seçimlerinde bu olayın kullanılması yerine halkımızın doğru bilgilendirilmesi yapılacak mı?

SAMSUN HALKI VAAT DEĞİL, İCRAAT BEKLİYOR

Samsun, Sivas arası TCDD hattının yenilenerek en kısa sürede hizmete girmesi bölgede ticaretin, turizmin canlanmasına ve ulaşımın daha rahat olmasına neden olacaktır. TCDD Samsun, Ankara arası Yüksek Hızlı Tren hattının bir an önce hizmete girmesi; bölgede yaşayan insanların önemli beklentisi olmuştur.

TCDD yetkililerinin projenin daha hazırlık aşamasında olduğunu ifade etmeleri; kamuoyuna daha önceki yıllarda 2019 yılında bitirilecek konuşmaları havada kalmıştır. Samsun, Amasya, Çorum Kırıkkale, Ankara arası proje çalışmaları devam eden Yüksek Hızlı Tren hattı ihale süreçleri ne zaman tamamlanacak ve bu hat ne zaman hizmete girecektir? Samsun ve bölge halkı Yüksek Hızlı Tren hattı yapımı için vaat değil icraat bekliyor. Mevcut demiryolunun yenilenmesiyle Samsun, Sivas arası ne zaman açılacaktır. Bu konularda bölge halkımız sağlıklı bilgiler ve tren yolunu beklemektedir.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15