Ersun Yanal'dan Galatasaray'a gönderme!

Spor Toto Süper Lig'in 32.haftasında Akhisarspor'u 2-1 mağlup eden Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal maç sonu gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam, bugünkü Rizespor - Galatasaray maçına göndermelerde bulunarak ''Türk futbolu için kapkara bir gece'' ifadesini kullandı.

12 Mayıs 2019 Pazar 08:40
Ersun Yanal'dan Galatasaray'a gönderme!

Spor Toto Süper Lig'in 32.haftasında Fenerbahçe, Akhisarspor'u 2-1 mağlup etti.

Maç sonu açıklamalar yapan Fenerbahçe Teknik direktörü Ersun Yanal, bugün oynanan Çaykur Rizespor - Galatasaray maçıyla ilgili çok sert ifadeler kullandı.

İşte Yanal'ın konuşmalarından satır başları;

Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Akhisarspor'u 2-1 yendikleri maçın ardından, konuşmasını iki başlık halinde yapacağını söyledi.

İlk başta karşılaşmayla ilgili konuşan Ersun Yanal, "2-0 bulduktan sonra kaçan penaltıyla istediğimiz futbol karakterini sergileme fırsatını kaçırdık. Devrenin sonunda da golü yedik. Bu stresli süreçte en önemlisi sonucu almaktı ve aldık. Artık süreç Fenerbahçe'nin lehine başladı. İki hafta sonra süreci doğru yöneteceğiz ve önümüzdeki sürecin bize getireceği kazançlar olacak. Kalan iki maçı da en iyi şekilde oynamalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

2. başlık olarak Çaykur Rizespor-Galatasaray maçına değinen Ersun Yanal, ilk olarak kaval kemiği kırılan Emre Akbaba'ya geçmiş olsun dileklerini söyledi. 

FUTBOL ADINA KARA BİR GECE
Maçta çok konuşulan hakem hatalarını işaret eden deneyimli çalıştırıcı, "Futbol adına kapkara bir geceydi ve Türk futboluna da geçmiş olsun" açıklamasında bulundu.

Galatasaray maçıyla ilgili yazılan çizilen çok şey olduğunu sözlerine ekleyen Yanal, "Maçtan sonra yorumları da okudum. Ben yorumumu geçmiş olsun diyerek yapıyorum.

Artık tedavi mi edeceğiz, ne yapacağız bakacağız. Daha nasıl yorum yapayım" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da konuyla ilgili olarak açıklamalar yaptı.

Ali Koç: Bu sistemin temizlenmesi gerektiğini seçim sürecinde söylüyordum. Ben sistemin kokuşmuş olduğunu teknolojiye rağmen ne kadar kurgulanmış olduğunu görüyorsunuz.

Yaşananlara şaşırsam mı gülsem mi bilmiyorum. Yazık. Bu beceriksizlikle, hatayla, yalnışla anlatılabilecek bir durum değil. Çok daha ötesinde.

Türk futbolunun bu virüslerden arınması lazım. Halkın tepkileri ortada. Sosyal medya diye bir olay var. İnsanlar hür iradelerini orada ifade ediyorlar.

Sadece futbolu yönetenler değil, tüm paydaşların temizlenmesi ve arınması gerekiyor. Bu sistem böyle devam etmemeli.

Adil rekabetin sağlanabileceğini gösterebilmeliyiz.

Hata var hata var. Hatadan öte bir durumdan söz ediyoruz. TFF, adil rekabetin sağlanması için en önemli kurum.

Futbolun ne kadar gerginlik yarattığını, nefret tohumlarının nasıl ekildiğini görüyoruz.''

BUGÜN RİZE'DE SÖZÜN BİTTİĞİ YER
"Türk futbolunun içindeki yöneticilerin hepsi temizlenmeli. Hazır seçim varken kendi konularında liyakatı yüksek, adaleti sağlayabilecek, marka değerini artırabilecek, yapısal reformlar yapabilecek, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilecek uzmanlar gerekli." açıklamalarını yaptı.

Son Güncelleme: 12.05.2019 09:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15