Hasan Çavuşoğlu’ndan Beşiktaş’a N’Sakala tepkisi

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, futbolcuları Fabrice N'Sakala'nın Beşiktaş ile anlaştığı iddiaları konusunda siyah beyazlı kulübe tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Futbolcumuzun aklı çelindi" ifadelerini kullandı.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 10:44
Hasan Çavuşoğlu’ndan Beşiktaş’a N’Sakala tepkisi

Süper Lig takımlarından Aytemiz Alanyaspor’da forma giyen Fabrice N’Sakala’nın Beşiktaş ile anlaştığı iddiaları sonrası Başkan Hasan Çavuşoğlu’ndan siyah beyazlı ekibi hedef alan açıklama geldi.

Alanyaspor resmi internet sitesine açıklama yapan Çavuşoğlu, “Futbolcumuza Beşiktaş yönetimi tarafından bizim anlaşmaya vardığımız rakamın üzerinde bir teklif yapıldı ve maalesef aklı çelindi” şeklinde konuştu.

İşte Çavuşoğlu’nun yaptığı açıklama:

“Beşiktaş Kulübü Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi’nin, futbolcumuz Fabrice N’Sakala’nın transferi konusundaki açıklamalarını basından öğrendim. Üzerinde durmak istediğimiz husus, futbolcumuz N’Sakala ile daha önce üç kez görüşme yaptık ve son görüşmenin ardından futbolcumuz bizim teklifimizi kabul etti. Yeni sözleşmesini hazırladık ve kendisine teslim ettik. Kendisi de sözleşmede rakamsal olarak anlaştıklarını, sadece hukuki boyutu için avukatına göndereceğini bize söyledi. Ancak teknik direktör Sergen Yalçın ve ekibinin Beşiktaş’ta göreve gelmesinin ardından futbolcumuza Beşiktaş yönetimi tarafından bizim anlaşmaya vardığımız rakamın üzerinde bir teklif yapıldı ve maalesef aklı çelindi.”

“TFF KURALLARI GEREĞİ YANLIŞ”

“Burada değinmek istediğimiz konu çok net. Beşiktaş gibi kulüpler büyük kulüplerdir. Anadolu kulüpleri ise belirli bütçelerle kurulan ve belirli ücretlerle oyuncu transfer eden kulüplerdir. Burada etik olmayan, futbolcunun sözleşmesi devam ederken, Beşiktaş yetkililerinin futbolcumuzla görüşmesi ve bizim verdiğimiz ücretten daha fazlasını teklif ederek aklını çelmesidir. Değinmek istediğimiz konu budur. Bence Beşiktaş Başkanı Sayın Ahmet Nur Çebi yanlış bilgilendirilmiş olmalı ki, böyle bir açıklama yaptı. Burada bizimle sözleşmesi devam eden bir oyuncuyla yüz yüze görüşüp transfer teklifi yapılması ve hatta anlaşma boyutuna gelinmesi hem Türkiye Futbol Federasyonu kuralları gereği yanlıştır, hem de büyük kulüplerin nezaket kuralları içerisinde böyle bir durum olsa bile kulüp başkanının, diğer kulüp başkanını arayıp bilgi vermesi gerekir. Türk futbolu ancak dostane ilişkilerle gelişebilir. Bu konularda birbirimize açık olmalıyız. Her zaman konuşup görüşebilmeliyiz. Diğer kulübün bilgisi olmadan yapılan her şey yanlış anlaşılmalara ve gerginliklere yol açabilir. Değinmek istediğim konu budur.”

AHMET NUR ÇEBİ NE DEMİŞTİ?

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, N’Sakala ve Papiss Cisse iddiaları hakkında Radyospor’a açıklama yapmış ve “N’Sakala ve Papiss Cisse ile ilgili şu anda bir gelişme yok. Ama serbest olan birçok futbolcuyla görüşüyoruz. N’Sakala da bunlardan biri olabilir. Ama önceliği Alanyaspor’dadır. Onlar da elini çabuk tutsunlar. Yarın öbür gün anlaşırsak kimse birbirine gönül koymasın. Bunu sadece N’Sakala için söylemiyorum genel söylüyorum. Çünkü Alanyaspor Başkanı’nın geçtiğimiz günlerde yanlış bir söylemi oldu. Futbolcuları ellerinin altında. Oturup anlaşsınlar. Şu an anlaştığımız bir oyuncu yok. Lisans yönetmeliğine göre şu an bizim transfer yapma hakkımız yok. Bizde gidenler olmasına rağmen mevcut haklar transfere yetmiyor. Ya arkadaşlar maaşlarını düşürecekler ya da yollarımız ayrılacak. Bu işin içinden başka türlü çıkamayız” ifadesini kullanmıştı.

Son Güncelleme: 06.07.2020 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15