Kulüpler Birliği dağılmanın eşiğinde

Kulüpler Birliği’nde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta bundan sonra Kulüpler Birliği toplantılarına başkan seviyesinde katılmayacaklarını bildirdiler.

17 Ağustos 2017 Perşembe 13:49
Kulüpler Birliği dağılmanın eşiğinde

Göksel Gümüşdağ’ın, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı’ndan ayrılmasından sonra 16 kulübün desteklediği (Osmanlıspor ve Beşiktaş desteklemedi) G.Saray Kulübü Başkanı Dursun Özbek başkanlığa seçildi.

Özbek başkan seçildikten sonra Başkanvekili olarak Fenerbahçe Kulübü yöneticisi Şekip Mosturoğlu ve Kardemir Karabükspor Başkanı Hikmet Ferudun Tankut’u belirledi.

Toplantı sona erdi. Ama Beşiktaş Kulubü Başkanı Fikret Orman, Dursun Özbek’e bundan sonra Kulüpler Birliği Vakfı toplantılarına kendisinin katılmayacağını söyledi. Özbek, bu durumu önceki gün katıldığı NTVSpor yayınında açıkladı.

Orman gerekçe olarak da, “Bir kulübümüz (Fenerbahçe) yıllardır burada başkan değil, asbaşkan seviyesinde temsil ediliyor. Bundan sonra Beşiktaş Başkanı olarak ben yokum. Beşiktaş’ı temsilen bir yöneticimiz toplantılara katılacak” dedi.

Dursun Özbek ise, Fenerbahçe’nin yıllardan beri bu toplantılara başkan düzeyinde katılmadığını dolayısıyla Fikret Orman’ın şimdi bu kararının kendisinin başkanlığına yönelik bir protesto olarak algılanacağını söyledi.

Orman, dün Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Şekip Bey bizim dostumuz. Yıllardan bu yana toplantılarda hep birlikteyiz. Ama şimdi durum değişti, Başkanvekili oldu. Dursun Bey’in katılmadığı toplantılarda başkanlara başkanlık etmesini ben kulübüm adına doğru bulmuyorum. Şekip Bey Fenerbahçe Başkanı olur, gelir bu toplantılara başkanlık eder hiç itirazımız olmaz” dedi.

TRABZONSPOR DA AYNI GÖRÜŞTE

Orman’ın ardından Özbek’e bir sürpriz de Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’dan geldi. Usta da Trabzonspor olarak bundan sonra başkan seviyesinde toplantıya katılmayacaklarını açıkladı.

Usta’ya yakın kaynaklar bu kararın ardında tıpkı Fikret Orman da olduğu gibi Dursun Özbek’in başkanvekili tercihinin rol oynadığını ifade ediyorlar. Kaynaklar, “Usta, başkanlara bir başkanvekilinin (Şekip Mosturoğlu) başkanlık edecek olmasını kabul etmedi. Ayrıca başkan seçilir seçilmez oylamaya bile sunmadan Şekip Mosturoğlu ve Ferudun Tankut’un başkanvekili seçilmelerini de önceden hazırlanmış bir senaryo olarak değerlendiriyor” diyorlar.

Kulüpler Birliği Vakfı, Süper Lig’de yer alan kulüplerin üye olduğu bir oluşum. Birliğin amacı spor kulüpleri arasında dayanışmayı ve dostluğu sağlamak. 2000 yılında kurulan birliğin ilk başkanlığını İlhan Cavcav yaptı.

Fikret Orman ve Muharrem Usta’nın birlik toplantılarına katılmadığı için eleştirdiği Aziz Yıldırım ise 2008-2011 yılları arasında başkanlık yaptı. Yıldırım, 3 Temmuz sürecinde birlik üyelerinden destek almadığı için ve ayrıca eski Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun tutumu nedeniyle toplantılara katılmamaya başladı. 

Son Güncelleme: 17.08.2017 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15