Okan Buruk demeci sonrası Şenol Güneş'ten Yusuf Demir açıklaması geldi

Galatasaray'ın Avusturya ekibi Rapid Wien'den kadrosuna kattığı yeni transferi Yusuf Demir, dün akşam oynanan Kasımpaşa - Galatasaray müsabakasıyla sarı kırmızılı formayla ilk maçına çıktı. Yusuf'un yerli statüsünde oynayamaması ise birçok tartışmaya yol açtı. Konu ile ilgili olarak dönemin Türk milli takımı teknik direktörü Şenol Güneş konuştu.

13 Eylül 2022 Salı 12:18
Okan Buruk demeci sonrası Şenol Güneş'ten Yusuf Demir açıklaması geldi

Galatasaray'ın Avusturya ekibi Rapid Wien'den kadrosuna kattığı yeni transferi Yusuf Demir, dün akşam oynanan Kasımpaşa - Galatasaray müsabakasıyla sarı kırmızılı formayla ilk maçına çıktı.

Yusuf'un yerli statüsünde oynayamaması ise birçok tartışmaya yol açtı.

Galatasaray'ın transferin son gününde kadrosuna kattığı Yusuf Demir ile ilgili bir açıklama Şenol Güneş'ten geldi. Şenol Güneş, şu anda yabancı oyuncu statüsünde olan Yusuf Demir'i milli takıma almadığı iddialarına ilişkin konuştu.

TV100'den Mehmet Batuhan Ağır'a konuşan Şenol Güneş, "Yok öyle bir şey. O zaman 16-17 yaşındaydı, zaten Avusturya Ümit milli takımında oynuyordu. Avusturya milli takımını seçmişti. O dönem oraya gidip Mert Müldür'ü aldım" ifadelerini kullandı.

Okan Buruk: Yusuf'un her şeyi Türk

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Yusuf Demir çok kaliteli, çok yetenekli. Bunu oyuna girince gösterdi. Yusuf’u keşke Türk olarak oynatabilsek. Her şeyi Türk olan çocuk milli takım tercihi nasıl olmuş, onu da bilmiyoruz. Biz mi tercih etmedik o mu Türkiye’yi tercih etmedi? Türk olan bir oyuncunun Türk olarak oynaması gerekiyor. Sadece Galatasaray değil, tüm oyuncuların. Özellikle Türk pasaportu olan, Türk aileye sahip olan bizden birilerinin yabancı olarak oynaması kötü bir durum” açıklamasında bulunmuştu.

Galatasaray'a maliyeti ne kadar?

Bilindiği üzere Galatasaray, Yusuf Demir ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-kırmızılı formayı ilk kez Kasımpaşa maçında giyen futbolcunun maliyetiyle ilgili olarak ise borsaya şu açıklama yapılmıştı:

"Futbolcumuza 2022-2023 sezonu için net 650.000 EUR, 2023-2024 sezonu için net 750.000 EUR, 2024-2025 sezonu için net 850.000 EUR ve 2025-2026 sezonu için net 950.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir."

Son Güncelleme: 17.09.2022 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15