Riva ihalesinde flaş gelişme

Riva ihalesinde toplam 3.1 milyar lira gelir teklif eden Fema İnşaat-KLV İnşaat İş Ortaklığı sözleşmeyi imzalamadı.

17 Ağustos 2017 Perşembe 09:14
Riva ihalesinde flaş gelişme

Galatasaray Spor Kulübünün İstanbul Riva'daki arsası için gerçekleştirilen ihaleyi kazanan Fema İnşaat Ticaret AŞ & KLV İnş. AŞ. İş Ortaklığının belirlenen sürede sözleşmeyi imzalamaması üzerine ihalenin en uygun ikinci teklifi sunan Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'ye ihale edilmesine karar verildi.

Emlak Konut GYO'nun Kamuyu Aydınlatma Platformunda yer alan açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu iş, adı geçen iş ortaklığına ihale edilerek şartname gereği sözleşme imzalamak üzere yazı ile şirketimize davet edilmiş ancak sözleşme imzalamak için belirlenen son gün olan 15 Ağustos tarihi mesai bitimine kadar sözleşmeyi imzalamamış olduğundan, ihale şartnamesinin ilgili hükümleri gereği, istekli iş ortaklığına ait geçici teminatın nakde çevrilerek irat kaydedilmesi işlemi başlatılmış olup söz konusu işin ihalede en uygun ikinci teklifi veren Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'ye ihale edilmesine karar verilmiştir.”

Yılmaz İnşaat Taahhüt ve Ticaret AŞ'nin ihalede verdiği teklif, arsa satış karşılığı toplam geliri 3 milyar 808 milyon lira, şirket payı gelir oranı yüzde 25, arsa satışı karşılığı şirket payı toplam geliri 952 milyon liraydı.

Yapılan anlaşmaya göre, şirket payının yüzde 80'ni Galatasaray Spor Kulübü'ne, yüzde 20'si ise Emlak Konut alacak

Son Güncelleme: 17.08.2017 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15