Rizespor - Galatasaray maçının yenilenmesiyle ilgili FLAŞ başvuru!

Çaykur Rizespor - Galatasaray maçındaki kural hatası iddiası, gündeme bomba gibi düşmüştü. Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal yaptığı açıklamada, "Kural hatasından dolayı Rizespor - Galatasaray maçının yenilenmesiyle ilgili başvurumuzu TFF'ye yaptık" ifadelerini kullandı.

14 Mayıs 2019 Salı 10:59
Rizespor - Galatasaray maçının yenilenmesiyle ilgili FLAŞ başvuru!

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Galatasaray'ı konuk etti. Galatasaray'ın 3-2'lik galibiyeti ile sona eren karşılaşma sonrasında Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, mücadelenin hakemi Serkan Çınar'ın doğru kararlar vermediğini dile getirmişti.

Başkan Kartal, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açaklama ile Galatasaray maçının tekrarı için TFF'ye başvuru yaptıklanı kaydetti.

Hasan Kartal açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kural hatasından dolayı Çaykur Rizespor-Galatasaray maçının yenilenmesi ile ilgili başvurumuzu TFF'ye yaptık."

NE YAŞANMIŞTI?

İki takım arasında Rize'de oynanan maçta Galatasaray korner kullanırken, topun oyuna girmediği anda Marcao, Abarhoun ile girdiği mücadelede yerde kalmış ve pozisyonu VAR'da inceleyen Serkan Çınar penaltı kararı vermişti. Bu pozisyonun ardından bazı hakem hocaları, "Futbolcuların, topun oyunda olmadığı anlardaki eylemleri için sadece disiplin cezaları (sarı ve kırmızı kart) verilebilir, teknik kararlar (penaltı, direkt ya da endirekt vuruş) verilemez. Kural hatası var" yorumunu yapmıştı.

IFAB kurallarında yer alan 12. maddeye göre, 'Direkt, endirekt serbest vuruşlar ve penaltı vuruşları' yalnızca top oyundayken yapılan ihlal ve kusurlar için verilebilir. 

Son Güncelleme: 14.05.2019 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15