Stefan Kuntz'un yerine ilk aday Abdullah Avcı

A Milli Futbol Takımımız'da Stefan Kuntz dönemi sona eriyor. Türkiye Futbol Federasyonu, Alman hocanın yerini Türk bir teknik direktöre devretmeye hazırlanırken ekipte sürpriz yardımcı antrenörler de olacak. Kuntz yerine Abdullah Avcı'nın düşünüldüğü öğrenildi.

04 Mayıs 2023 Perşembe 09:08
Stefan Kuntz'un yerine ilk aday Abdullah Avcı

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'na Ermenistan galibiyetiyle başlayan A Milli Takımımız, 2. maçında favori Hırvatistan'la karşılaşmış, Bursa'da Luka Modric önderliğindeki rakibine 2-0 kaybeden Ay Yıldızlılar, liderliği kaptırdı. Ay Yıldızlılar'da Haziran ayında oynanacak Letonya ve Galler maçları öncesi sürpriz bir gelişme yaşandı.

Avantajı kullanamadık

Stefan Kuntz, Hırvatlar'ın baskı altında yaşadığı sıkıntıdan yararlanmak için öğrencilerinden tam saha pres yapmalarını istedi. Bu taktik aslında işe yaradı, kaptığımız toplarla pozisyonlara girdik. Ancak ileride baskı yaparken arkada bıraktığımız boşluklar canımızı yaktı. Hırvatistan, ilk yarıda skoru 2-0 yaptı. İkinci devrede önce farkı düşürmek, ardından beraberliği yakalamak için mücadele ettik ama olmadı. Kazanıp büyük avantaj yakalama fırsatımız varken sahadan yenilgiyle ayrıldık.

Son 6 maçta 10 gol yedik

Son yılların en iyi stoper jenerasyonuna sahip olmamıza rağmen, savunmada ciddi sıkıntı çekiyor. Son 6 karşılaşmada Ay-Yıldızlılar kalesinde 10 gol gördü. Hırvatistan’a 2-0 yenilen Türkiye, Ermenistan’ı 2-1 mağlup etti. İskoçya ve Çekya ile oynanan hazırlık maçlarını 2-1’lik skorlarla kazanan A Milli Takımımız, Uluslar Ligi’nde Faroe Adaları’na 2-1 mağlup oldu, Lüksemburg’la ise 3-3 berabere kaldı.

"Türkiye'de futbol eğitim sistemi yok"

Türkiye'deki altyapı sistemiyle ilgili gelen bir soruya ise tecrübeli teknik adam, "Bu sorunun cevabını almak için bana ihtiyacınız yok. Türkiye'de mevcut akademiler ve futbol eğitim sistemi yok. Elbette Türkiye'de çok fazla yetenek var ancak onlara doğru idman yaptıracak ve eğitecek insanlara ihtiyacınız var. Bu sadece Hırvatistan'a özel bir durum değil. Belçika ve Hollanda da nüfus olarak çok büyük ülke değil ama futbol olarak bir sistem kurmuşlar, meyvelerini alıyorlar" şeklinde cevap verdi.

Açıklamaları tepki çekti

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Hırvatistan maçındaki oyuncu tercihleri ve yaptığı açıklamalar sonrası eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Futbol kamuoyu, özellikle "Türkiye'de mevcut akademiler ve futbol eğitim sistemi yok." sözleri nedeniyle Alman hocayı sert bir dille eleştirirken tecrübeli isimle yolların ayrılacağı ifade edildi.

İlk hedef Abdullah Avcı

Şenol Güneş'in ayrılığı sonrası Eylül 2021'de A Milli Takım'ın başına geçen Stefan Kuntz'a veda ediliyor. Ay Yıldızlılar'ın yeni hocası son olarak Trabzonspor'u çalıştıran Abdullah Avcı oluyor. Avcı ile prensipte anlaşan TFF'nin kısa süre içerisinde tecrübeli teknik adamı resmen duyurması bekleniyor.

Burak Yılmaz ve Egemen Korkmaz sürprizi

Abdullah Avcı'nın A Milli Takım'daki ekibinde Burak Yılmaz ve Egemen Korkmaz'ın da olması bekleniyor. Tecrübeli futbol adamı, Korkmaz ile Trabzonspor'da beraber çalışmıştı. Burak Yılmaz da ilk teknik adamlık deneyimini Milli Takım'da yaşayacak. (Fanatik)

Son Güncelleme: 04.05.2023 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15