Disney, oyuncuları tek tıkla 'yaşlandıracak' yapay zekâ teknolojisi kullanacak

Disney uzun bir süredir yapay zeka üzerine çalışıyor. FRAN adını verdikleri yeni teknoloji oyuncuları kolaylıkla yaşlandırabiliyor, istenirse gençleştiriyor.

01 Aralık 2022 Perşembe 15:44
Disney, oyuncuları tek tıkla 'yaşlandıracak' yapay zekâ teknolojisi kullanacak

Disney uzun bir süredir yapımlarında yapay zekâ teknolojilerine yer veriyor. Disney Research ise günümüze kadar onlarca projeye imza attı. Disney Research ekibinin yeni atılımı ise FRAN oldu. Bu yapay zekâ aracı oyuncuların rahatlıkla yaşlandırılmasını sağlıyorken, istenirse gençleştirmeye olanak sağlıyor. Sinema sektöründe işe yarayacak bu teknolojinin sınırlarını gösteren video da paylaşıldı. 

Fran adlı yeni yapay zekâ aracı sinema sektörünü değiştirebilir

Cumhuriyet'in haberine göre Kullanıma hazır olduğu belirtilen bu teknolojinin aktif olarak kullanılan metotlara göre çok daha kısa sürede görüntüyü hazırladığı aktarıldı. Bu araç sadece birkaç tıklamayla oyuncular pahalı görsel efektlere ihtiyaç duyulmadan daha genç ya da daha yaşlı görünebilirler. 

2018 yapımı Ant-Man and the Wasp gibi gişe rekorları kıran bir filmi izlerken çoğu izleyici, Ant-Man'in küçüldüğü veya devasa boyutlara ulaştığı anlarıyla bu filmlere katkıda bulunan birçok görsel efekt stüdyosunun çalışmalarını kolayca fark edebilir. FRAN ise bu çabaları çok daha pratik hale getirebilir.

Disney Research, iki yıl önce profesyonel film yapımında kullanılmak üzere yeterli kalite ve çözünürlükte yüz takas videoları oluşturabilen yapay zekâ destekli araçlar geliştirdi. Bu yıl da oyuncuların daha genç ya da daha yaşlı görünmesini sağlayacak bir yapay zekâ aracı geliştirdi.

Önceki tekniklere göre bu tekniğin, yapım şirketlerine haftalar kazandıracak pratiklikte olduğunun altı çiziliyor. Disney tarafında ilerleyen dönemde bu çalışmaların devam edeceği aktarıldı.

Son Güncelleme: 01.12.2022 15:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15