Google, Avustralya'da 740 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

Google, “Dijital Gelecek Girişimi” programı kapsamında önümüzdeki beş yılda Avustralya'ya 740 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

16 Kasım 2021 Salı 10:42
Google, Avustralya'da 740 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

Google, “Dijital Gelecek Girişimi” programı kapsamında önümüzdeki beş yılda Avustralya'ya 740 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Google, önümüzdeki beş yıl için Avustralya'ya 740 milyon dolar yatırım yapacağını duyurdu. “Dijital Gelecek Girişimi” programı kapsamında yapılacak yatırımlar ile araştırma merkezi kurmaktan, bulut bilişim kapasitesini arttırmaya kadar birçok yeni faaliyet için Avustralya merkezli şirketler ile ortaklıklar kurulacak. Program kapsamında 6 bin yeni iş faaliyetinin kurulması, 28 bin mevcut faaliyetin de desteklenmesi planlanıyor.

Google CEO’su Sundar Pichai, programın Sidney'deki tanıtım etkinliğinde; "Avustralya yaşamları iyileştirmek, istihdam yaratmak ve ilerleme kaydetmek için teknolojiden yararlanarak, dünyanın bir sonraki yenilik dalgasına öncülük edebilir" açıklamasını yaptı.

Etkinlikte konuşan Avustralya Başbakanı Scott Morrison ise yatırımı, "Google'ın kararı, önümüzde ekonomik toparlanmayla meşgul olduğumuz için Avustralyalı işletmeler için büyük fayda sağlıyor" sözleri ile değerlendirdi.

Program kapsamında, Avustralya'nın bilim ajansı Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Organizasyonu (CSIRO) dahil olmak üzere yerel kuruluşlarla ortaklık kurulacak.

Anka

Son Güncelleme: 16.11.2021 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15