Başkent Trafiğini Rahatlatacak Projeyi Mansur Yavaş Açıkladı; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Tamamlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezdeki trafik yoğunluğunun yanı sıra ilçelerde yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm olacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Etimesgut ilçesindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Bağlıca Bulvarı ile Ankara Çevre Yolu’nu birbirine bağlayacak bağlantı yolundaki çalışmalarda yüzde 50 oranında ilerleme sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tamamlanacağını açıkladı.

12 Temmuz 2021 Pazartesi 10:30
Başkent Trafiğini Rahatlatacak Projeyi Mansur Yavaş Açıkladı; 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Tamamlanıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezdeki trafik yoğunluğunun yanı sıra ilçelerde yaşanan trafik yoğunluğuna çözüm olacak projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Etimesgut ilçesindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Bağlıca Bulvarı ile Ankara Çevre Yolu’nu birbirine bağlayacak bağlantı yolundaki çalışmalarda yüzde 50 oranında ilerleme sağladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projenin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tamamlanacağını açıkladı.

Merkez ve çevre ilçelerde birçok noktada eş zamanlı olarak yeni yol açımı, katlı kavşak ve yol genişletme çalışmalarını hızlandıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, Etimesgut ilçesinin trafik yoğunluğunu azaltacak yeni bir proje için düğmeye bastı. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Bağlıca Bulvarı’nı Ankara Çevre Yolu’na bağlayacak bağlantı yolundaki çalışmalarda yüzde 50 oranında ilerleme sağladı.

Bağlantı yolundaki çalışmalar hakkında sosyal medya hesapları üzerinden Başkentlileri bilgilendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için önemli” dedi.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’NA YETİŞECEK

Ankara’nın yapılaşma ve nüfus artışı yönünden hızla gelişen bir bölgesi olan Bağlıca’nın mevcut ve gelecekteki potansiyel trafik yoğunluğunu dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, otoyola bağlantılar yaparak alternatif güzergahlarla trafiği rahatlatmayı amaçlıyor.

Vatandaşların ulaşım konforu ile sürüş güvenliğini önceleyen projelere imza atmayı sürdürdüklerini vurgulayan Yavaş, yaptığı paylaşımda ayrıca bağlantı yolunun bitiş tarihini de şu sözlerle paylaştı:

“Bağlıca Bulvarı ve Çevre Yolu bağlantı çalışmalarımızı 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tamamlıyoruz. 4 adet bağlantı kolu ve kapasitesini artırdığımız yollar ile hemşehrilerimize konforlu ve güvenli bir ulaşım imkanı sunacağız.”

Bağlantı yolunun tamamlanmasıyla Bağlıca bölgesinden şehir merkezi yönündeki Dumlupınar Bulvarı ve 15 Temmuz Şehitler Bulvarı’na yönlenen trafik de rahatlayacak.

4 GİDİŞ-4 GELİŞ OLACAK

Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, çevre yolu köprüsünün ön germeli prefabrik kirişlerinin montaj imalatlarını tamamlamak için aralıksız çalışıyor.

Bağlıca Bulvarı’nın Çevre Yolu ile kesiştiği noktada Bağlıca ile Yapracık arasında ulaşımı sağlamak amacıyla 4 gidiş-4 geliş şeritten oluşan alt geçit yapım çalışmaları devam ederken, Bağlıca-Yapracık yolundan da otoyol bağlantısını sağlamak için ayrıca 4 adet bağlantı kolu ile 2 adet yonca kolu imalatı yapılacak.

Bu düzenleme sayesinde Bağlıca bölgesinde yaşayan vatandaşlar, Ankara Çevre Yolu’na katılım sağlayarak, Bağlıca bölgesinden hem şehir merkezine hem de şehir dışına ikinci bir giriş-çıkış imkanına kavuşmuş olacak.

Son Güncelleme: 12.07.2021 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15