Başkent'te Koronavirüs Farkındalık Tişörtlerine Yoğun İlgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkent'te artan Covid-19 vakalarına dikkat çekmek için hazırladığı "Koronavirüse Karşı Dikkat! Maske-Mesafe-Temizlik" yazılı tişörtleri vatandaştan büyük ilgi gördü. Başkentlilerin yoğun olarak kullandığı AŞTİ, Dikimevi ANKARAY İstasyonu, Batıkent Metro İstasyonu ile Hacı Bayram-ı Veli Camii önü ve Güvenpark’ta gerçekleşen dağıtımdan sonra Mamak, Pursaklar, Polatlı, Beypazarı, Çubuk, Elmadağ, Kızılcahamam, Akyurt, Gölbaşı ve Sincan’da da tişört ve maskeler dağıtıldı.

16 Eylül 2020 Çarşamba 09:34
Başkent'te Koronavirüs Farkındalık Tişörtlerine Yoğun İlgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Başkent'te artan Covid-19 vakalarına dikkat çekmek için hazırladığı  "Koronavirüse Karşı Dikkat! Maske-Mesafe-Temizlik" yazılı tişörtleri vatandaştan büyük ilgi gördü. Başkentlilerin yoğun olarak kullandığı AŞTİ, Dikimevi ANKARAY İstasyonu, Batıkent Metro İstasyonu ile Hacı Bayram-ı Veli Camii önü ve Güvenpark’ta gerçekleşen dağıtımdan sonra Mamak, Pursaklar, Polatlı, Beypazarı, Çubuk, Elmadağ, Kızılcahamam, Akyurt, Gölbaşı ve Sincan’da da tişört ve maskeler dağıtıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından koronavirüs salgınına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla tasarlanan ve üzerinde "Koronavirüse Karşı Dikkat! Maske-Mesafe-Temizlik" yazan binlerce tişört AŞTİ, Dikimevi ANKARAY İstasyonu, Batıkent Metro İstasyonu ile Hacı Bayram-ı Veli Camii önü ve Güvenpark’tan sonra şimdi de Mamak, Pursaklar, Polatlı, Beypazarı, Çubuk, Elmadağ, Kızılcahmam, Gölbaşı, Akyurt ve Sincan’da da dağıtıldı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından “Gelin tişörtlerimizi gönüllü olarak üstünüzde taşıyın, hep birlikte salgınla mücadelemizi güçlendirelim” çağrısı üzerine vatandaşlar da kampanyaya destek verdi.

TÜM İLÇELERE FARKINDALIK TİŞÖRTLERİ DAĞITILACAK

Salgınla mücadele kapsamında Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarla birçok tedbir alındığını belirten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, başlatılan farkındalık kampanyasının da tüm ilçelere ulaşmasını sağlayacaklarını ifade ederek şunları söyledi: "Büyükşehir Belediyesi olarak, belediyenin tüm imkanlarıyla koronavirüs salgının yayılmasındaki artışa paralele olarak her alanda mücadelemizi sürdürüyoruz. Belediyemiz tarafından vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak amacıyla "Koronavirüse karşı dikkat" temalı tişörtler tasarladık. Binlercesini beş merkezde dağıttık. Mamak ve Pursaklar meydanında da dağıtımımızı tamamladık. Nallıhan'dan Şereflikoçhisar'a kadar diğer ilçelerimize de ulaştıracağız. Vatandaşlarımızın bu tişörtleri kullanmalarını ve bilinç düzeylerini biraz daha artırmalarını talep ediyoruz."

"HERKESİ DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ"

Tedbirin önce kendimizden başladığının altını çizen Koç, kişisel temizliğe önem vermenin de her şeyden önemli olduğunu belirterek şunları aktardı: "Herkesi kalabalıklardan kaçınmaya, sosyal mesafeleri korumaya, maske kullanmaya, kullanılmış maskeleri usulüne uygun şekilde imha etmeye davet ediyoruz. Kişisel temizlik her şeyden önemli. Mesafeyi korursak mesafeler bizi yakınlaştıracak, kişisel temizliğimize önem verirsek salgının yayılmasını önleyeceğiz. Herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu tişörtlerinde bu amaca hizmet etmesini, farkındalığı artırmasını hedefliyoruz."

Çalışmaların pandemi sürecinde aralıksız olarak devam ettiğini belirten Zabıta Şube Müdürü Veda Oğan da  “Ankara genelinde sosyal farkındalık yaratmak amacıyla tişörtlerimizle dikkat çekmek için dağıtımlarda bulunuyoruz. Vatandaşlardan çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu zorlu süreci hep birlikte aşacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Tişörtleri giyerek kampanyaya destek veren Başkentliler ise koronavirüs salgınında yaşanan artışa dikkat çeken farkındalık çalışması için Büyükşehir’e teşekkür etti.

Son Güncelleme: 16.09.2020 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15