Çorum Kargı'da iki köy arasında arazi anlaşmazlığı kavga çıkardı

Çorum'un Kargı ilçesinde birbirine komşu olan iki köyün sakinleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı.

30 Ağustos 2022 Salı 12:14
Çorum Kargı'da iki köy arasında arazi anlaşmazlığı kavga çıkardı

ERKAN KARACA

Çorum'un Kargı ilçesinde birbirine komşu olan iki köyün sakinleri arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktı.

Çorum’un Kargı ilçesinde Gölet köyü sakinlerinin kendilerine ait olduğunu ileri sürdükleri Akkaya Yaylası’na yaptırmak istedikleri cami nedeniyle komşu Tekkeşin Yaylası sakinleri arasında tartışma çıktı. Edinilen bilgiye göre; Gölet köyü sakinleri Akkaya Yaylası’na cami yaptırmak için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan izin alarak caminin temelini attı. Temeli atılan cami inşaatının yanına da prefabrik mescit yerleştirildi.

PREFABRİK MESCİT YAKILDI

Cami inşaatının olduğu yerin kendi arazileri olduğunu ileri süren Tekkeşin Yaylası sakinleri ise inşaatın hemen yanına konulan prefabrik mescidi kaldırmak istedi. Bunun üzerine her iki yaylanın sakinleri karşı karşıya geldi. Yaşanan olaylar sırasında prefabrik mescit zarar gördü, çıkan yangın söndürüldü.

JANDARMA EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Yaşanan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Çıkan olaylar sırasında çok sayıda kişi, kendilerinin darp edildiğini belirterek savcılığa şikayette bulundu. Kargı Kaymakamlığı ve Kargı Cumhuriyet Savcılığı, yaşanan olaylar üzerine soruşturma başlattı.

Anka

Son Güncelleme: 30.08.2022 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15