Hükümlüler, sokak hayvanları için belirlenen noktalara yiyecek ve su bırakıyor

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu personeli ve hükümlüler sokak hayvanları için birçok ilde belirlenen yerlere yiyecek ve su bırakıyor.

20 Şubat 2021 Cumartesi 18:20
Hükümlüler, sokak hayvanları için belirlenen noktalara yiyecek ve su bırakıyor

Adalet Bakanlığı İşyurtları Kurumu personeli ve hükümlüler sokak hayvanları için birçok ilde belirlenen yerlere yiyecek ve su bırakıyor. 

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu mevsim koşullarının yanı sıra pandemi süreci nedeniyle aç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik özel bir çalışma başlattı. İşyurtları Kurumu’na bağlı hükümlüler ve kurum personelinin yer aldığı çalışma kapsamında birçok şehirde çeşitli noktalara özel kaplarda her gün sokak hayvanları için yemek ve su bırakılıyor.

FOÇA’DA BAŞLADI, TÜRKİYE GENELİNE YAYILDI

Türkiye genelinde ilk olarak Foça'da başlayan uygulama şu anda Erzurum, Afyon, Niğde, Bolu, Edirne, Kırşehir, Konya başta olmak üzere birçok İşyurtları Müdürlüğünce sürdürülüyor.

TOPLUM BİLİNCİ OLUŞUYOR

Hükümlüler sokak hayvanları için personel nezaretinde çeşitli noktalara her gün yemek ve su dolu kaplar bırakıyor. Yeniden topluma kazandırılma çerçevesinde İşyurtları Kurumu, hükümlüleri iş ahlakı, çevre ve toplum bilinci, sosyal ve kültürel doku gibi konularda da bilinçlendiriyor.

BAKAN GÜL ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de geçen günlerde sosyal medya hesabından paylaşım yaparak pandemi ve havaların soğumasıyla açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan sokaktaki canlıların unutulmaması çağrısında bulunmuştu.

Son Güncelleme: 20.02.2021 18:58
Anahtar Kelimeler:
Adalet Bakanlığı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15