İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Hangi bölgelerde kar yağışı bekleniyor? İzlanda'dan Türkiye'ye soğuk hava dalgası geliyor!

Sıcaklıklar Ocak ayında mevsim normallerinin oldukça yukarısında seyretti. Şubat ayına ise soğuk hava dalgası ile gireceğiz. İstanbul dahil pek çok bölgede kar yağışı bekleniyor. NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, İstanbul'a yağması beklenen kar yağışıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte beklenen tarih.

30 Ocak 2023 Pazartesi 09:20
İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Hangi bölgelerde kar yağışı bekleniyor? İzlanda'dan Türkiye'ye soğuk hava dalgası geliyor!

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, şubat ile birlikte yurdun kar yağışının etkisi altına gireceğini belirterek, "Şubat ayı çok bereketli başlıyor, yoğun kar yağışı alacağız, ancak dezavantajı İzlanda'dan gelen çok soğuk havanın etkisinde kalacağız. İzlanda'dan Türkiye'ye soğuk hava dalgası geliyor" dedi.

Doğu bölgelerde kar yağışının etkili olacağını söyleyen Çalışkan, "Doğu bölgelerde kar kalınlığının yer yer 100 santimetreye ulaşması öngörülüyor. Doğu bölgelerde 4 gün yoğun kar yağışları var zaman zaman Kayseri'de olacak, Erzurum'dan Hakkâri’ye kadar o bölgede kar kalınlığı, 60-100 santimetreyi bulabilecek" diye konuştu.

“Pazartesi akşamı Ankara'da da Bolu ve Konya arasında da kar bekliyoruz”

Çalışkan, Ankara ve farklı bölgelerde de sıcaklıkların düşeceğini kaydederek, "Pazartesi akşamı Ankara'da da Bolu ve Konya arasında da kar bekliyoruz. Ankara'ya Kar gelecek. 3-8 Şubat arasında batı bölgelerde çok yoğun kar yağışları var. Buna Ankara, Bolu İç Ege dahil hatta İzmir'de de kar yağışı etkili olabilir. Fırtınayla tipi ile birlikte yapacak. Salı günü Bursa, Sakarya'nın yüksekleri ve Uludağ'a yoğun kar yağacak" ifadesini kullandı.

"İstanbul'da salı günü bazı ilçelerde kar görülecek”

İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Çalışkan, şunları söyledi:

"İstanbul'da salı günü öncelikle yağmur var, gece saatlerinde bazı ilçelerde yine kar görülecek. Diğer günlerde de yağmurlar devam edecek. 4-8 Şubat arasında İstanbul'a kar yağma ihtimali çok yüksek, ancak bu kar ne yoğunlukta ne kuvvette hangi ilçeleri daha çok etkiler henüz netlik kazanmadı. Bu arada 7-8 gün aralıklarla yağış var. Bu yağışlar, beklediğimiz gibi olursa barajlardaki doluluk oranını, yüzde 10 etkiler” dedi.

Son Güncelleme: 30.01.2023 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15