İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, ÇAYKUR tarafından çaya yapılan zamma tepki gösterdi: “Bu fiyat artışlarının durdurulması gerekiyor, durdurulmadığı takdirde kapanan işletmeler olacak ve işsiz sayısında artış olacak”

İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, ÇAYKUR tarafından çaya yapılan zamma tepki gösterdi. Kırdı, “Bu fiyat artışlarının durdurulması gerekiyor, durdurulmadığı takdirde kapanan işletmeler olacak ve işsiz sayısında artış olacak” dedi.

09 Haziran 2023 Cuma 11:22
İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, ÇAYKUR tarafından çaya yapılan zamma tepki gösterdi:  “Bu fiyat artışlarının durdurulması gerekiyor, durdurulmadığı takdirde kapanan işletmeler olacak ve işsiz sayısında artış olacak”

ÇAYKUR’un çaya ortalama yüzde 43 oranında zam yapmasına kahvecilerden tepki geldi. ANKA Haber Ajansına konuşan İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, “En son gelen bu zamlarla birlikte esnaf daha da sıkıntıya düşmüştür. İşyerlerinin kiralarından dolayı geçim sıkıntısı esnafımız, bu zamlarla birlikte işlerimizi daha da aksatmıştır. Bu zamları eğer biz müşterilere yansıtırsak kahvehanelerimizdeki olan işlerimizi daha da azaltacağını düşünüyorum. Bu gidişle kahvehanelerimiz yavaş yavaş tek tek kapanmaya başladı. Buralara gelenler televizyon izliyor, gazetelerini okuyor, sohbet ediyor, oyununu oynuyor ve hoşça vakit geçiriyor. Yani bu kahvehanelerin ayakta kalması gerekiyor bu kahvehaneler psikolojik görev yapıyor bu anlamda bir an önce bu fiyat artışlarının durdurulması gerekiyor. Durdurulmadığı takdirde kapanan işletmeler olacak ve işsiz sayısında artış olacak” dedi.

“HÜKÜMETİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Başkan Kırdı, hükümete destek çağrısında bulunarak “Burada devletin, hükümetin bazı tedbirler alması lazım. En azından gelen zam oranlarına göre esnafımıza biraz daha kolaylık yapılmalıdır. Yani sigorta, BAĞKUR primleri ve kira sıkıntılarımızın en azından aşağıya indirmesi gerekir ki bu zamları karşılayabilelim yani bize bir destek olmuş olsun. Hükümet ekonomi ile ilgili tedbirler alıyor esnafla ilgili de tedbirlerin alınmasını bekliyoruz. Esnafın kira, vergi, sigorta ve muhtasar ile ilgili büyük sorunları var bunların giderilmesi lazım bunun bir an önce hükümetimizden bekliyoruz” diye konuştu.

Son Güncelleme: 09.06.2023 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15