Kadınları eve kapatmak istiyorlar

KESK’li kadınlar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kadın Emeği ve İstihdam Çalıştayı’nda bir araya geldi.

10 Kasım 2018 Cumartesi 11:29
Kadınları eve kapatmak istiyorlar

Ankara’da, Eğitim Sen Genel Merkezi’nde dün başlayan çalıştayda; geçmişten bugüne kadın istihdamı politikaları, güvencesizlik, esneklik, kamuda personel rejiminde yapılmak istenen değişiklikler, performans sistemi, KHK ihraçları gibi sorunların yanı sıra mücadele olanakları da ele alınıyor.

Açılış konuşmasını yapan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, “Kadınlar bir araya gelince her yeri bahar bahçesine dönüştürüyor” dedi.

Gezen, neoliberal politikalar ve KHK’lerle kamu emekçisi kadınların evlere kapatılarak erkeğe bağlı kılınmak istendiğini kaydetti. Ekonomik krizin en ağırını kadınların yaşadığına vurgu yapan Gezen, “Bu krizin 16 yıllık AKP’nin politikalarıyla meydana geldiğini biliyoruz. Bu çalıştayda amacımız sorunları konuşmak, teşhirini yapmak ve mücadele olanaklarını geliştirmek. Kadınların kendi mücadele araçlarını kendilerinin geliştirmesi gerekiyor. Yolumuz uzun ama başaracağız” diye konuştu.

KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy da ülkede yaşanan krizin yapısal olduğu kadar siyasal olduğunun altını çizerek, “Kriz her zaman emekçileri, yoksulları ve kadınları etkilemiştir. Krizde kadınlar en düşük ücretlerle çalıştırılır. Kadına yönelik her türlü şiddet bu dönemlerde artar” ifadelerini kullandı. “Kadın emeği güvencesiz kılınmak isteniyor” diyen Atasoy, buna karşı mücadele için tek yolun birlik olmak olduğunu söyledi. Çalıştay bugün de devam edecek. (BirGün)

Son Güncelleme: 10.11.2018 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15