Mart ayında 8 bin bekçi alınacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkacaklarını açıkladı.

13 Şubat 2019 Çarşamba 16:35
Mart ayında 8 bin bekçi alınacak

Geçtiğimiz yıllarda başlatılan bekçilik uygulamasına göre bekçi olabilmek için belirtilen şartları sağlamak ve düzenlenen sınavlarda başarılı olmak gerekiyor. Bekçi alımı ile ilgili Bakan Soylu önümüzdeki ayı işaret etti ama gün belirtmedi.

BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkacaklarını açıkladı.

BEKÇİ ALIMI ŞARTLARI NELER?

Türk vatandaşı olmak, İlkokulu bitirmiş olmak, Askerlik ödevini bitirmiş olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak, Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak gibi şartlarla başvuru yapılabiliyor.

Son Güncelleme: 13.02.2019 16:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15