Meteoroloji'den son dakika uyarıları

Meteoroloji'den 16 Nisan'da beklenen hava durumuna ilişkin tahminler geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bölümü yağışların etkisi altında olacak. Açıklamada, "Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, kar erimeleri, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. İşte yurtta beklenen hava durumu...

16 Nisan 2019 Salı 10:07
Meteoroloji'den son dakika uyarıları

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Nisan Salı günü için beklenen hava durumu tahminlerini paylaştı. Buna göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Sakarya çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Antalya'nın doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu’nun güneyi, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının kuzey ve doğu kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

YAĞIŞ UYARISI

Bu sabah saatlerinde Antalya'nın doğusu ile öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun güneyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Trabzon, Rize ve Artvin'in kıyı kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, kar erimeleri, yıldırım tehlikesi, dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

DOĞU ANADOLU İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI

AA'nın haberine göre, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde geçmesi bekleniyor.

Zamanla yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği bölgede, yağışların öğle saatlerinde Erzurum, Erzincan ve Ağrı'da etkili olması tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceği bölgede rüzgar, güney ve güneybatıda yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Erzurum'da 4, Kars, Ağrı ve Ardahan'da 5, Erzincan'da 8 ve Iğdır'da 14 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek hava sıcaklığı Iğdır'da 17, Erzincan'da 13, Kars'ta 10, Ağrı ve Ardahan'da 9 ve Erzurum'da 7 derece olacak.

Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Sarıkamış'ta 67, Konaklı'da 88, Palandöken'de 120 ve Ergan'da 180 santimetre belirlendi.
Yetkililer, özellikle yüksek kesimlerde meydana gelebilecek kar erimeleriyle oluşabilecek su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerektiği uyarısında bulundu.

(Mynet)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15