Meteoroloji'den sıcaklık ve sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan verilere göre bugün İstanbul'un çevresi ve yurdun kuzeyoğusunda sağanak yağış kendini gösterecek. Hava sıcaklıklarında ise düşüş beklenmiyor, mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcaklar etkisini sürdürecek.

14 Temmuz 2021 Çarşamba 09:17
Meteoroloji'den sıcaklık ve sağanak uyarısı

Bunaltıcı sıcaklar etkisini sürdürürken yurdun birçok yerinde sağanak yağış devam ediyor. Meteoroloji’nin hava durumu tahminlerine göre bugün İstanbul çevresi, Van’ın doğu kesimlerinde hafif, Trabzon'un batısı ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Sıcaklıklar ise yağışlara rağmen düşüş yaşamayacak. Hafta sonu ise yağışlar etkisini azaltacak.

SAĞANAK YER YER ŞİDDETLENECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, İstanbul, Kocaeli, Düzce, Zonguldak, Bartın, Ordu ve Erzincan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı, Sakarya'nın kuzey ve Van'ın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Giresun’un doğu ve Trabzon'un batısı ile Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli (30-60 kg/m²), Trabzon'un doğusu ile Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (100-200 kg/m²) olması bekleniyor.

Son Güncelleme: 14.07.2021 10:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15