MSÜ tercihleri için son günler! Süreç ne zaman bitecek?

Milli Savunma Üniversitesi tercihleri için süre azaldı. Tercih işlemlerini yapmayan adayların bir sonraki aşamaya çağrılmayacağını geçtiğimiz dönemlerde yaptığı uyarılarda hatırlatan kurumun sonuçlar içinse yeni bir açıklama yapması bekleniyor. Peki, MSÜ tercihleri için son gün ne zaman ve sonuçlar hangi tarihte açıklanacak?

16 Mayıs 2019 Perşembe 12:39
MSÜ tercihleri için son günler! Süreç ne zaman bitecek?

2019 MSÜ tercihleri 17 Mayıs 2019 Cuma günü sona eriyor. Milli Savunma Üniversitesi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar bir sonraki aşama için tercih yapmaya başlamıştı. Peki, MSÜ’de hangi okul hangi puana göre değerlendirme yapıyor ve süreçte dikkat edilmesi gereken hususlar neler?

7 Nisan'da yapılan MSÜ sınavı sonrası sonuçlar 26 Nisan Cuma günü açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından tercihler 30 Nisan Salı günü Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin Dairesi Başkanlığı sitesi üzerinden başladı. Tercihler 17 Mayıs’a kadar devam edecek. İşte (personeltemin.msb.gov.tr) MSÜ tercih sayfası...

MSÜ TERİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı 2019 tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte tercihlerle ilgili detaylar ve taban puanlar da belli olacak. MSÜ’nün tercih kılavuzunu yayınlaması halinde adaylar yine MSÜ internet sitesi üzerinden yayınlanacak tercih sayfasından tercihlerini yapacaklar. Tercih değerlendirmeleri sonrası hak kazanan adaylar 2. Tercihlere çağrılacaklar.

MSÜ TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Üniversitesi MSÜ tercihleri 17 Nisan’da sona erecek. Sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz bilinmiyor. Ancak, Geçtiğimiz yıl da 18 Mayıs tarihinde sona eren tercih sürecinin ardından sonuçlar, 11 Haziran'da açıklanması beklenirken, 21 Haziran tarihinde öğrencilerin erişimine açılmıştı.

Bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, MSÜ tercih sonuçlarının 10 Haziran Pazartesi günü açıklanması öngörülebilir.

(CNN TÜRK)

Son Güncelleme: 16.05.2019 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15