Muğla İkizköy'e destek büyüyor

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’de Akbelen ormanlarının maden ocağı için kesilmesini önleyen köylülere Türkiye’nin dört bir yanından destek yağdı. Ormanlık alanın çeşitli bölgelerinde nöbetlerini sürdüren İkizköylülere, 20 ağacın kesildiği beş gün öncesinden bu yana yaklaşık 3 bin kişi köye giderek destek verdi.

21 Temmuz 2021 Çarşamba 19:58
Muğla İkizköy'e destek büyüyor

İkizköy Çevre Platformu Sözcüsü Deniz Gümüşel, “İkizköy Muğla’da bile tanınmıyordu, mücadelemizi artık tüm Türkiye öğrendi. İkizköy’de nöbet tuttuğumuz alanı Ekolojik Yıkımlar ve Doğa Katliamları Hukuk Alanı haline getirip, önümüzdeki günlerde Muğla ve Türkiye’deki bu tür çevre saldırılarına yönelik açık oturumlar ve forumlar düzenleyeceğiz” dedi.

700 DÖNÜM ORMANLIK ALANDA 24 SAAT NÖBETTELER

Akbelen ormanlarının termik santrallere kömür sağlamak için kesilmesine engel olan ve Muğla Bölge İdare Mahkemeleri’nde dava üzerine dava açan İkizköylüler’in nöbeti sürüyor.

Köyün sınırındaki 700 dönümlük ormanlık alana yayılarak 24 saat nöbet tutan köylülere bugün de CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin ile İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun destek verdi. Bodrum’dan MUÇEP ve Missgibi1Bodrum Grubunun Kurucusu Tülin Mor Janes, grubun sözcüsü Safiye Özuygun ile birlikte giderek destek verdi.

CANIMIZI ALSINLAR, ORMANLARIMIZI ALMASINLAR

70 yaşındaki Nurcan Açar “Ormanımız bizi koruyor. Biz ormanımızı verdiğimiz an bizim hayatımız bitti. Evimiz yurdumuz hepsi bitti. Yaşayamayız. İmkan yok. Vermeyiz. Canımızı alsınlar, malımızı almasınlar. Biz istemiyoruz” dedi.

AHMET DAVUTOĞLU’NDAN DESTEK

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bugün köylüleri arayarak her konuda yardımcı olarak destek vereceğini ve köylülerin haklı mücadelelerine devam etmeleri gerektiğini söyledi.

“GİDEBİLECEĞİNİZ BİR KÖYÜNÜZÜN OLMAMASI KADAR KÖTÜ HİÇBİR ŞEY YOK”

İkizköy’ün sözcüsü haline gelen evli 42 yaşındaki İkizköylü Necla Işık ise “Önemli olan kim” diye sorup yanıtını “Köy halkı” diye verdikten sonra şunları söyledi:

“Kimse bunu görmüyor. Benim akrabalarımın yarısı Uğurlu köyünde, yıllardır. 83-84 yıllarında gitmişler. 42 yaşındayım ben hiçbirini tanımıyorum. Yani insanların gelecek gidecek bir köyü olması lazım. Ben bunu düşündükçe çıldırıyorum. Bir düşünün, burası gittikten sonra, neresi olursa olsun, gidebileceğiniz bir köyünüzün, toprağınızın olmaması kadar kötü hiçbir şey yok.”

İkizköylü kadınlar, nöbet tuttukları çadırlarda bez kumaşlardan yeni pankartlar dikmeyi de sürdürüyor.

Son Güncelleme: 21.07.2021 20:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15