Samsun'da SMA hastası 11 aylık Osman Buğra Çalışkan için kermes düzenlendi

Samsun'da, 11 aylık SMA Tip-1 hastası Osman Buğra Çalışkan için kermes düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu kermeste vatandaşlar; giyecek, takı ve çeşitli yiyeceklerden alarak Osman Buğra Çalışkan’ın tedavisine katkıda bulundu. Osman Buğra Çalışkan’ın babası Bahtiyar Çalışkan, "34 milyona Türk lirasına ihtiyacımız var. 18 günde yaklaşık 1-1,5 milyon para toplandı, valilik onaylı kampanyamızda. Herkesin desteğini bekliyoruz. Milyonların 1 lirasıyla, 5 lirasıyla olabilecek bir şey. Maddi, manevi her türlü desteğe ihtiyacımız var" dedi.

16 Ocak 2023 Pazartesi 11:22
Samsun'da SMA hastası 11 aylık Osman Buğra Çalışkan için kermes düzenlendi

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun'da, 11 aylık SMA Tip-1 hastası Osman Buğra Çalışkan için kermes düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu kermeste vatandaşlar; giyecek, takı ve çeşitli yiyeceklerden alarak Osman Buğra Çalışkan’ın tedavisine katkıda bulundu. Osman Buğra Çalışkan’ın babası Bahtiyar Çalışkan, "34 milyona Türk lirasına ihtiyacımız var. 18 günde yaklaşık 1-1,5 milyon para toplandı, valilik onaylı kampanyamızda. Herkesin desteğini bekliyoruz. Milyonların 1 lirasıyla, 5 lirasıyla olabilecek bir şey. Maddi, manevi her türlü desteğe ihtiyacımız var" dedi.

Samsun'da, SMA’lı Osman Buğra Çalışkan’ın sağlığına kavuşması için gereken parayı toplanmamaya çalışan gönüllü ekip, düzenledikleri kermeste kendi ürettikleri ürünleri satarak küçük bebeğin ailesine katkıda bulundu.

"SAMSUN’DA İLK SMA TİP-1 HASTASI BİZİM EVLADIMIZ"

Osman Buğra Çalışkan’ın babası Bahtiyar Çalışkan, yaşadıklarını şöyle anlattı.

"Bizim evladımız 6 aylıkken SMA Tip-1 kas hastalığı teşhisi konuldu, şu an 11 aylık bebeğimiz. Samsun 19 Mayıs Tıp Fakültesi’nde tanı konuldu. 2,5 ay valilik onay süreci bekledik. Şu an, 18 gündür valilik onaylı kampanyamız devam ediyor. Belirli aralıklarla hafta sonları 3 gün kermes düzenliyoruz. Bağış toplamak için gönüllülerimiz yanımızda, stantlarda. Hepsine buradan teşekkür etmek istiyorum. Şu an şükür, trakesi açılmadı. Cihazlara, makinalara bağlı değil. En kısa sürede; makinalara, cihazlara bağlanmadan ilacına kavuşursa daha çok etkili tedavi süreci olacak. Türkiye genelinde ilaçlarımız var, ancak hastalığın kesin tedavi çözümü değil. Yalnızca hastalığın seyrini yavaşlatan bir ilaç burada. Biz, bebeğimizin, -Dubai’den teklif aldık, en uygunu olduğu için- Dubai’deki hastaneye gitmesini istiyoruz. 34 milyona Türk lirasına ihtiyacımız var. 18 günde yaklaşık 1-1,5 milyon para toplandı, valilik onaylı kampanyamızda. Herkesin desteğini bekliyoruz. Milyonların 1 lirasıyla, 5 lirasıyla olabilecek bir şey. Maddi, manevi her türlü desteğe ihtiyacımız var. Biz Samsunluyuz, Samsun’da oturuyoruz. Samsun’un ilk SMA Tip-1 hastası bizim evladımız. Desteklerinizi bekliyoruz."

"PARASIZLIK YÜZÜNDEN EVLADIMIZI KAYBETMEYELİM"

Osman Buğra’nın tedavi olabilmesi için stantlarda gönüllü olarak görev alan Duygu Keser, şunları söyledi:

"Samsun’un SMA Tip-1 ölümcül kas hastası evladının gönüllü ablası değilim, gönüllü bir annesiyim. Evladımız yaşasın diye sokaklara düştük. Evladımız yaşasın diye kermesler düzenliyoruz, stantlar açıyoruz. Kapı kapı gezip 1 liralar, 5 liralar istiyoruz. Neden mi? Bir bebek hayatta kalsın diye. Biz, SMA kazansın istemiyoruz. Evladımız Osman Buğra kazansın istiyoruz. Samsun’un evet, ilk evladı ama biz istiyoruz ki son evladı olsun. Teşhisi konulan son evladımız olsun. Biz, bir an önce Osman Buğra’nın kampanyasını bitirmek istiyoruz ki nice Osman Buğralar bizi bekliyorlar. Bizim, dokunacağımız aslında bir sürü bebeğimiz var. Maalesef ki biz, milyon dolarları tek başımıza tamamlayabileceğimize inanmıyoruz. Bu sebepten de zaten burada, sizin karşınızdayız. Sokaklara düştük, 1 liralar istiyoruz. Biz, aslında az kişiden çok para değil, çok kişiden az para istiyoruz. Biz, siz olmadan başarabileceğimize inanmıyoruz. Siz yoksanız biz, maalesef 1-0 gerideyiz diyoruz. Her seferinde de SMA bizden bir evlat daha alsın istemiyoruz. Parasızlık yüzünden bir evlat daha hayatını kaybetsin istemiyoruz. Bu noktada, Samsun evladına sahip çık diyoruz ya aslında sadece Samsun’dan beklemiyoruz biz bunu. Samsun, Ankara, İstanbul, Kars, Ardahan, hangi şehir olursa olsun; Türkiye, Türkiye’de yaşayan, yurt dışında yaşayan, gönül vermiş bütün insanları biz desteğe bekliyoruz, bir bebek daha hayatını kaybetmesin diye."

"ELLER BİRLEŞTİKÇE YÜKLER HAFİFLER DİYORUZ"

Osman Buğra hayata tutunsun diye gönüllü olan bir başka isim Dilara Bayram ise şöyle konuştu:

"Samsun’da yaşayan ilk SMA Tip-1 teşhisi alan Osman Buğra Çalışkan için buradayız. Osman Buğra Çalışkan, şu anda 10 aylık, 18 Şubat’ta bir yaşına girecek ve maalesef 6 aylıkken SMA Tip-1 teşhisi aldı. Samsun bu anlamda çok duyarlı, bebeğine sahip çıkıyor. İnşallah, Osman Buğra’nın şu anda kampanyası yüzde 4’te, inşallah sizlerin de desteğiyle Osman Buğra’yı, yüzde 100 yapıp ilacına bir an önce kavuşturacağız. Bu anlamda kermesler düzenliyoruz. Şu anda kermesimizdeyiz. Atakum Emek parkındayız. Sizleri de bekliyoruz, bundan sonraki kermeslerimiz için. Instagram hesaplarımızdan bizi takip ederek Osman Buğra’nın sesini duyabilirsiniz. Bu anlamda gelebilecek her türlü desteğe ihtiyacımız var. 1 lira, 10 lira, 20 lira demeden bu miktarlarda paralara ihtiyacımız var. Bizler gönül verdik. Osman Buğra için sizleri de bekliyoruz. Eller birleştikçe yükler hafifler diyoruz. Osman Buğra kazansın. Bir baba, bir anne evladından ayrı kalmasın. Destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz."

"SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYINLAR YAPARAK DESTEKLER ARIYORUZ"

Osman Buğra kampanyasına destek vermek için gönüllü olduğunu söyleyen Merve Çakır da şunları söyledi:

"Kampanyamız valilik onayladır. Osman Buğra, onlarca SMA hastası bebeklerimizden bir tanesi. Biz istiyoruz ki Samsun’un ilk ve tek bebeği ama son bebeği olsun. Sizlerden ricamız, Osman Buğra’yı paylaşarak gerek sosyal mecralarda gerek çalıştığınız iş ortamlarında sesini duyurabilmeliyiz. Bu bebeklerimizin bizlere ihtiyacı var. Biz, burada kampanya süresince kermesler düzenleyerek, canlı yayınlar yaparak bebeklerimize destek olmaya çalışıyoruz. Osman Buğra bizim bebeğimiz değil, biz onun gönüllü ablalarıyız, gönüllü ailesiyiz. Dileriz ki ilerleyen süreçlerde Türkiye’de de bu ilacın tedavisine başlanır ve Osman Buğra’mız gibi diğer bebeklerimizde inşallah kampanyalarımız hızlı bir şekilde ilerleyerek en kısa süre içerisinde tedavilerine kavuşurlar. Kampanyamız, söylemiş olduğum gibi valilik onaylı. Osman Buğra Samsunlu, Havza’mızın bebeği. Bizler inanıyoruz, SMA değil Osman Buğra kazanacak."

Anka

Son Güncelleme: 16.01.2023 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15