Vücut Geliştirmede Türkiye Şampiyonu Oldu, Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Tekirdağ’da yaşayan 28 yaşındaki Bedriye Torunoğlu, vücut geliştirme sporunda kısa sürede Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Milli Takıma seçilen Torunoğlu, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

16 Ekim 2021 Cumartesi 12:06
Vücut Geliştirmede Türkiye Şampiyonu Oldu, Hedefi Dünya Şampiyonluğu

Tekirdağ’da yaşayan 28 yaşındaki Bedriye Torunoğlu, vücut geliştirme sporunda kısa sürede Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Milli Takıma seçilen Torunoğlu, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi.

Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi Vücut Geliştirme Antrenörlüğü mezunu 28 yaşındaki Torunoğlu, Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonada; Türkiye Şampiyonu olarak milli takıma seçildi.

7 yaşından beri sporla uğraşan Torunoğlu, ANKA Haber Ajansı Muhabirine hedefinin “Dünya Şampiyonluğu” olduğunu söyledi. Torunoğlu şöyle konuştu:

“MİLLİ TAKIMA SEÇİLDİ TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK”

“Tekirdağ’da 2013 yılından beri hizmet vermekteyim. Eğitmenlik yapıyorum, aynı zamanda kişisel yaşam koçluğu yapıyorum. Spora 7 yaşında jimnastik ile başladım 11 yaşıma kadar. Sonra atletizmle devam ettim. Ailem sağ olsunlar bu konuda beni sürekli desteklediler. Daha sonra akademiyle birlikte fitness’a merak sarmaya başladım.

Akademi okurken aynı zamanda yarışmalara katılmaya başladım. İlk yarışmaya 2013 yılında katıldım. Türkiye 2’nciliği aldım. 2019 senesinde mart ayında Türkiye 3’üncülüğünü, nisan ayında uluslararası bir platformda uluslararası şampiyonluk ve şampiyonluğun şampiyonluğunu aldım. 2019’da Türkiye’de yapılan dünya milli takım seçmelerinde Türkiye 3’üncülüğü aldım. Geçtiğimiz ay yapılan Türkiye müsabakasında, Türkiye şampiyonluğunu aldım. Şimdi ülkemizi İspanya’da temsil edebilmek için milli takım ile gideceğim.

Gösterişli bir spor bedeninize para harcıyorsunuz. İster istemez görseliniz diğer insanlara göre daha göze batar oluyor. Bizim halkımızda ve ülkemizde bu gelişmiş olmadığı için tabii ki de garipseniyor. Podyuma da biraz şaşalı kıyafet ve kostümlerle çıkıyoruz. Genelde insanlar bizim sürekli o şekilde gezdiğimizi zannediyorlar. Normal insanlar gibi giyinip normal insanlar gibi geziyoruz. Sadece müsabaka hazırlık sürecimiz biraz farklı. Normal insanlardan biraz daha detaylı olmak zorunda kalıyoruz. Güzel bir şey aslında herkesin yapması gerekiyor. İnsanların vücuduna ve sağlığına yatırım yapabilmesi adına yapması gerekiyor. Bunu hayatına bir yaşam tarzı olarak sokması gerekiyor.

“İNSANLAR BAYANLARIN YAPAMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYOR”

İlk önceleri bayan olduğunuz için ağırlıkları kaldıramayacağınızı, genelde ağırlıkların bayan için olmayacağını daha narin olduğunuzu düşünüyorlar. Kas anatomik bir şey belli bir yüke bir yerden sonra alışıyor. Tabi insanların bu şekilde yaklaşımı bilgisizlikten kaynaklanıyor. İster istemez, bu tepkileri alıyorsunuz. Güçlendikçe daha da iyi hissediyorsunuz. Güçlü bir bayan olmak ve bunu bir yere taşımış olmak bir bayan için gurur verici. Bunun öncüsü olmak çok güzel bir şey oluyor. O yüzden bayanlar kesinlikle ve kesinlikle güçsüz olduğunu düşünmemeliler. Bu spora gerçekten tutunabilirler. İnanın vücutları geliştikçe, güçleri artıkça hayata daha güçlü bakacaklar. Hayata daha sıkı sıkı tutunacaklarına eminim.”

Anka

Son Güncelleme: 16.10.2021 13:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15