ATAŞEHİR’DE ‘SPORDA SAĞLIK VE BESLENME’ PANELİ DÜZENLENDİ

Ataşehir Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Birliği Derneği iş birliğiyle, ‘Sporda Sağlık ve Beslenme’ başlıklı panel düzenlendi.

27 Aralık 2022 Salı 12:23
ATAŞEHİR’DE ‘SPORDA SAĞLIK VE BESLENME’ PANELİ DÜZENLENDİ

Ataşehir Belediyesi ve Amatör Spor Kulüpleri Birliği Derneği iş birliğiyle, ‘Sporda Sağlık ve Beslenme’ başlıklı panel düzenlendi.

Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde, 25 Aralık Pazar günü 13 ile 18 yaş aralığındaki sporculara yönelik olarak düzenlenen panelde, ‘Sporda sağlıklı beslenme nasıl olmalıdır, spor hareketlerinin faydaları nelerdir, sporun insan yaşamındaki önemi nedir, sağlıklı beslenme nasıl yaşam tarzı haline getirilir’ başlıkları hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı. Panele, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcı Ekrem Köse, Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Başkanları, yöneticileri, antrenör eğitmenleri, sporcular ve aileleri katıldı.

Diyetisyen İlayda Taşkın, konuşmacı olarak katıldığı panelde sporda sağlıklı beslenmenin sporcuları ve takımları zafere taşıdığını ve başarılı sonuçları getirdiğini belirterek, sağlıksız ve bilinçsiz beslenmenin kötü sonuçlanabileceğini aktardı. 

Fizyoterapist Ümit Can Oruç ise antrenman ve maç öncesi ısınma hareketlerinin önemine dikkat çekti. Oruç, “Spor öncesinde ısınma hareketleri, spor sırasında sakatlama riskini azaltırken spor motivasyonunu artırmada önemli bir rol oynar. Spora başlamadan önce kasları ısıtmaya ve aksiyona hazırlamaya katkıda bulunan bir ısınma programıyla, dokulardaki elastikiyetin artması, güçlenmesi ve kan dolaşımının artması hedeflenir” dedi.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcı Ekrem Köse, “Biz büyük bir aileyiz. Panelimize katılan spor kulüplerimize, başkanlarımıza, antrenörlerimize, sporcularımıza ve sunum yaparak düzenlediğimiz etkinliğimize katkılarını sunan diyetisyen Aleyna İlayda Taşkın ile fizyoterapist Ümit Can Oruç’a da amatör spor camiamız adına teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı olan genç sporcularımızı bir kez daha kutluyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Panel sonrası amatör kümede, U-16 yaş kategorisinde mücadele ederek şampiyon olan Ataşehir Örnek Gençlik ve Spor Kulübü’ne şampiyonluk kupası da takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15