ÇANKAYA’DAN 8 MART’A YAKIŞIR KUTLAMA

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: “Biz Çankaya Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda öncü bir belediyeyiz.”

08 Mart 2021 Pazartesi 15:25
ÇANKAYA’DAN 8 MART’A YAKIŞIR KUTLAMA

Çankaya Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü pandemi koşullarında kutladı. Başkan Alper Taşdelen burada yaptığı konuşmada, “Kadına şiddete dur demek için sadece toplumsal tepki yeterli değil. Bununla ilgili her türlü düzenlemenin de yapılması gerekiyor. Kadın erkek eşitliği Cumhuriyet devriminin en önemli projelerinden biri. Atatürk’ün yolunda Cumhuriyetin kadına verdiği değeri daha yukarı taşımamız gerekiyor. Biz Çankaya Belediyesi olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda öncü bir belediyeyiz. Ve bu konuda çok ciddi projeleri hayata geçiriyoruz ve geçirmeye de devam edeceğiz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Çankaya Belediyesinde kadın çalışanlarımız için idari izinli oldukları bir gündür ve bu günün ulusal boyuta taşınması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Yerel yönetimler düzeyinde ilk Mor Bayrak sahibi Çankaya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve kadın çalışanların katıldığı kutlamada Taşdelen, vatandaşlarla da sohbet etti. Kadınlara içerisinde maske, maske çantası ve kadın hakları broşürlerinin bulunduğu çanta hediye edildi.

Toplumsal cinsiyet eşitliği çerçevesinde 10’dan fazla proje ve çalışma yürüten Çankaya Belediyesi örnek olmaya ve kadınların sesi olmaya devam ediyor. Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayan proje ve hizmetleriyle ilk Mor Bayrak sahibi yerel yönetim olan Çankaya Belediyesi, pandemi koşullarındaki ilk 8 Mart’ı da coşkuyla kutladı.

Kadın kooperatifleri ile birlikte ‘Elimin Emeği Evimin Ekmeği’ projesini hayata geçiren Çankaya Belediyesi, pandemi koşullarında bir yandan kadınlara destek olurken bir yandan da kadınların toplumsal hayata katılımlarını sağladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15