ÇUKUROVA'DA YILMAZ GÜNEY'E GÖRKEMLİ ANMA

Türk Sineması'nın Çirkin Kral’ı Yılmaz Güney, ölümünün 37’nci yılında Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Soner Çetin ile birlikte sahneye çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

10 Eylül 2021 Cuma 11:24
ÇUKUROVA'DA YILMAZ GÜNEY'E GÖRKEMLİ ANMA

Türk Sineması'nın Çirkin Kral’ı Yılmaz Güney, ölümünün 37’nci yılında Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Soner Çetin ile birlikte sahneye çıkarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Yılmaz Güney, ölümünün 37’nci yılında Çukurova Belediyesi’nce düzenlenen etkinlikle anıldı.

Çukurova Belediyesi bahçesinde gerçekleştirilen ve binlerce kişinin katıldığı etkinlikte, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin kürsüye birlikte çıkarak birlik beraberlik vurgusu yaptı ve CHP’nin iktidara yürüdüğü mesajını verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’nin kuruluş yıl dönümünde Yılmaz Güney anma etkinliği yapmasının anlamlı olduğunu belirtti. Başkan Soner Çetin’in anma etkinliğini her yıl yaptığına dikkat çeken Zeydan Karalar, “Birlikten kuvvet doğar birlikte iktidara hep birlikte yürüyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Millet İttifakı olmalı. Çünkü CHP sanata sanatçıya değer veriyor. Bu iktidar tablosu hayırlı olsun” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da her şeyin birlik ve bütünlükle mümkün olduğunu söyleyerek, “Bizler bugüne kadar birlik bütünlük içinde sizlere layık olmaya çalıştık, bundan sonra da daha fazla çalışmak hepimizin temel düşüncesi. Bu çalışma azmimizi hiçbir zaman kaybetmeyeceğiz ve hep birlikte iktidara yürüyeceğiz” diye konuştu.

"YILMAZ GÜNEY HİÇ UNUTULMAYACAK"

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ise “2014 yılında göreve ilk seçildiğimizde bir şeyin farkına vardık; 9 Eylül 1984 yılında Adana’mızın, Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan, devrimcilerden Yılmaz Güney’in ölüm yıl dönümü olduğunu farkettik ve (varsa beni bağışlasınlar) hiç anılmadığını farkettik. O yıl yaptığımız anma çok ses getirdi. Yılmaz Güney dostları bunu burada bırakmayın her yıl yapın, dediler. Pandemi dönemi hariç her yıl Yılmaz Güney’i andık” dedi. Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti:

“Bu anma günlerinden birini sizinle paylaşmak istiyorum. Fatoş Güney’in de katıldığı bir etkinlikte yine Yılmaz Güney dostları vardı. Bir kişi daha olacaktı ama sağlık sorunları nedeniyle katılamadı; Tarık Akan. Telefonla katıldı ve salona hitap etti. Son kez sesi burada duyuldu ve bir süre sonra hayatını kaybetti. O geceyi hiç unutamam. Bundan sonra da fırsat bulduğumuz her zaman Yılmaz Güney’i anmaya devam edeceğiz. Bazıları bu büyük sanatçıyı anmamızı eleştirebiliyor. Ama o örümcek kafalara inat bu büyük devrimciyi anacağız ve hiç unutturmayacağız.”

YILMAZ GÜNEY ANLATILDI

Konuşmaların ardından Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Ahmet Karataş, Araştırmacı Yazar Vadullah Taş ve Gazeteci Yazar Mazlum Vesek Yılmaz Güney’in sanatçı kişiliği ve sinemacılığı üzerine bilgiler verdi. Etkinlikte ayrıca Yılmaz Güney’in cezaevinde lise arkadaşı Yavuz Pağda’ya yazdığı mektup da okundu.

Gecenin en ilgi çeken bölümlerinden biri Sunay Akın söyleşisi oldu. Şair-Yazar Sunay Akın kendine özgü üslubuyla Yılmaz Güney’in sinemacılık anlayışını anlattı, hayatından kesitler sundu.

SONER ÇETİN, SESİYLE BÜYÜLEDİ

Ardından Livaneli Korosu'nun konseri coşkuyla dinlendi. Aytekin Kaya’nın seslendirdiği türkülere bağlamada Veli Acar, klavyede Başer Bakır eşlik etti. Konser sırasında Aytekin Kaya ile Başkan Soner Çetin de düet yaptı. Aytekin Kaya ve Soner Çetin, Zülfü Livaneli’nin “Karlı Kayın Ormanı” ve “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” eserlerini seslendirdi.

Son Güncelleme: 10.09.2021 11:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15